A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Gazdasági közeledés Kínához: a lehetőségekről beszélt Apjok Norbert

A kínai gazdasági partner-lehetőségekről beszélt Apjok Norbert, az RMDSZ parlamenti képviselője hétfőn, Háromszéken.  
Apjok Norbert a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén szólalt fel május 14-én...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. május 16., szerda 10:34
Petíció az önálló magyar orvos- és gyógyszerészképzés helyreállításáért

Közös sajtótájékoztatót tartott Marosvásárhelyen Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke a Marosvásárhelyi Orvosi- és Gyógyszerészeti...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. május 10., csütörtök 17:27
Tiltakozás egy megdöbbentő gesztus ellen

Néhány nappal ezelőtt az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker beszédet mondott a németországi Trierben Karl Marx születésének 200. évfordulója alkalmából, akit a kommunista rezsimek legfőbb ideológusuknak tartottak.

Az Európai Unió – a...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. május 10., csütörtök 16:08
Korábbi nagysikerű kiállításaik folytatásáról döntöttek

A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet tagjai az elmúlt évek nehéz körülményei közepette is dolgoztak. Miután tavaly ősszel a pélmonostori HMDK-alapszervezettel közösen saját, felújított székházhoz jutottak, még nagyobb lehetőségek nyíltak meg számukra. A m...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 10., csütörtök 13:53
Telt ház előtt mutatták be a Csúzai füzetek 4. részét

Szombaton került sor a Csúzai füzetek-sorozat 4. részének bemutatójára a csúzai tűzoltóotthonban. A Jókai Mór Kultúregyesület szervezésében megvalósult rendezvényen a szerkesztők, Reppmann Dékány Zsuzsanna, Pasza Árpád és Varga György mellett Dudás Károly...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 10., csütörtök 13:52
1  2  3  4  5  6  7  8  9