A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár horvátországi körúton

Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a múlt héten részt vett az új kopácsi óvoda átadóünnepségén, majd ellátogatott azokra a magyarságunk számára meghatározó fontosságú helyszínekre, ahol a magyar állam tám...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 8., csütörtök 13:12
Az aradi vértanúk emléknapja Nagyváradon

2020. október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján a nagyváradi magyar nemzeti-polgári oldal a Szent László Egyesület szervezte fúvóskoncerten emlékezett az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc leverését követő imperialista megtorlás áldozataira, ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. október 7., szerda 20:44
Pénzügyi támogatásban részesülhetnek az 5 és 15 év közötti, minisztériumi nyilvá...

Minden iskolás diák ingyenesen utazhat, erről döntött ma a szenátus plénuma az RMDSZ  javaslatára – jelentette be a tervezet egyik kezdeményezője, Cseke Attila.
Az utazási költségeket az iskolánál számolhatják el utólag a diákok, mutatott rá Novák Csa...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. október 7., szerda 20:44
300 lejes támogatásban részesülhetnek a sportoló diákok az RMDSZ javaslatára Pé...

Pénzügyi támogatásban részesülhetnek az 5 és 15 év közötti, minisztériumi nyilvántartásban levő (CIS) klubokhoz leigazolt sportoló diákok. A szenátus plénuma jóváhagyta ma az erre vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet. Az RMDSZ javaslatára a kedvezményez...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. október 7., szerda 20:43
Kelemen Hunor október 6-i beszéde

Ma 13 hősre emlékezünk. 13 hős életét és cselekedeteit idézzük fel, akik az 1848-49-es szabadságharcban életüket adták a szabadságért.
Kedves barátaim, ha jól végiggondoljuk, kis túlzással, de bátran állíthatjuk, hogy a hős nem egy főnév, valójában ig...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. október 6., kedd 19:42
1  2  3  4  5  6  7  8  9