A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


NYILATKOZAT Marosvásárhely fekete márciusának 30. évfordulója alkalmából

Harmincéves a Temesvári kiáltvány

 
A Temesvár Társaság forradalmi programjának alapdokumentuma következetes antikommunizmusáról nevezetes, melynek értelmében az alighogy felszabadult román társadalmat óva intette a kommunista aktivisták és...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. március 20., péntek 12:27
Úzvölgye: a Néppárt megfellebbezte az ügyészség határozatát

Mint ismeretes, a román ügyészség bűncselekmény hiányára hivatkozva lezárta a nyomozást az úzvölgyi hősi katonatemetőnél történt, egyértelműen és súlyosan magyarellenes cselekmények tárgyában. Erről korábban Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt e...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. március 20., péntek 12:27
Először rendeztek szépolvasási versenyt magyarul Belovár-Bilogora megyében

A belovári IV. Általános Iskola szervezésében először került sor szépolvasási versenyre a megyei magyar kisebbségi önkormányzat, valamint a Profil-Klett és a Školska knjiga kiadóvállalat támogatásával. A magyar abban a régióban már idegen nyelvnek szám...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 19., csütörtök 09:34
Szűkebb keretek között ugyan, de méltóképpen megemlékeztünk 1848. március 15-érő...

A koronavírus-járvány miatt a HMDK Kopácsra tervezett központi ünnepsége elmaradt, 48-as emlékhelyeinket viszont megkoszorúztuk Csúzán, Vörösmarton, Stazán, Zágrábban, Harasztiban, Nagygordonyán és Eszéken is.
Legszebb nemzeti ünnepünk március 15-e...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 19., csütörtök 09:34
Folytatódik templomaink felújítása

A horvát kormány továbbra is támogatja református templomaink felújítását. Az egyházi épületek helyreállítására az idei évre mintegy 1,27 millió kúnát hagyott jóvá a kulturális minisztérium.
 
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. március 19., csütörtök 09:34
1  2  3  4  5  6  7  8  9