A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Megajándékozták a magyarul tanuló diákokat

Eszék-Baranya megye magyar kisebbségi önkormányzata karácsonyi ajándékkal lepte meg a megye magyarul tanuló diákjait. A tanulók az édességcsomagok mellett egy-egy egyedi tervezésű füzetet is kaptak, melyek külön erre a célra készültek.
Eszék-Barany...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. december 17., csütörtök 12:09
A nemzeti tábor célkitűzéseinek megvalósításáért dolgoznak az EMSZ parlamenti ké...

Sajtótájékoztatót tartott Kolozsváron Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, valamint a parlamenti választások során ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. december 16., szerda 21:46
A Minority SafePack kezdeményezéssel az EU napirendjére került a kisebbségvédele...

A Minority SafePack révén először szervezett vitát az Európai Parlament egy európai polgári kezdeményezésről és határozat elfogadását is első ízben tervezi. Az európai kisebbségi polgári kezdeményezést az RMDSZ 2012-ben indította útjára, és a FUEN koordin...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. december 15., kedd 11:52
A temesvári forradalom 31. évfordulóján

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, valamint az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja (Platform of European Memory and Conscience, PEMC) szervezésében tartanak az idén – a pandémiás körülményekhez és korlátozásokhoz igazítva digitálisan – megemlékezé...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. december 14., hétfő 14:33
Rétfalusi emlékek az eszéki magyar napokról

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület a hétvégén kiállítást rendezett legnagyobb rendezvényéről, az eszéki magyar napról. A tárlat az eseményt az elmúlt években készült képeken keresztül mutatta be.
A nagy múltra visszatekintő eszék-rétfa...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. december 10., csütörtök 14:08
1  2  3  4  5  6  7  8  9