A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Válaszd az eszéki magyar központot! - nyílt nap a HMOM Központban

Az Eszéken működő Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban (HMOMK) január 29-én nyílt napot tartottak, melyen részt vettek vidékünk magyar iskoláinak végzősei.
Az általános iskola utolsó osztályában minden diák fontos választás előtt á...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 6., csütörtök 11:22
Újabb falumonográfia Lábadi Károlytól

Dr. Lábadi Károly bécsi, budapesti és horvátországi levéltári kutatásokat végzett, hogy   megrajzolhassa Bellye történeti freskóját. A szerző legújabb falumonográfiáját tavaly év végén jelentette meg a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége a zágrá...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 6., csütörtök 11:22
A vidéki értékek megőrzését díjazták

Horvátországi magyar vállalkozók kimagasló teljesítményükért rangos turisztikai díjban részesültek
 
 
A Napraforgó-díjakkal azon vállalkozókat, egyesületeket, rendezvényeket, programokat jutalmazzák minden évben, akik/amelyek a rurális...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 6., csütörtök 11:21
Az Erdélyi Magyar Szövetség a ditrói székelyek és az erdélyi magyarok pártján ál...

Az Erdélyi Magyar Szövetség nevében Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke az alábbi közleményt juttatta el a sajtóhoz 2020. február 5-én:

A gyergyóditrói események ismét rávilágítottak a...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. február 5., szerda 15:34
Kiállás a szentegyházi polgármester mellett

Az Erdélyi Magyar Szövetség nevében Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke közleményben reagált a román hatalom által elkövetett újabb magyarellenes intézkedésre, Szentegyháza (Hargita megye) törv...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. február 4., kedd 14:08
1  2  3  4  5  6  7  8  9