A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Idén is volt magyar est Vukováron

Tizenkettedik alkalommal rendezett magyar estet a Vukovári Magyarok Egyesülete.  A helyi Magyarok Otthonában megtartott rendezvényen a hazaiakon túl több vendég egyesület is bemutatkozott.
A Vukovári Magyarok Egyesülete már évek óta fontos szerepet...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 3., csütörtök 16:25
Horvátországban jártak a Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetői

A Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai rendszeresen járják a Kárpát-medencét, hogy személyesen is meggyőződjenek a külhoni magyarság aktuális helyzetéről, illetve hogy jobban megismerjék az adott területeket. Ebből a célból látogattak vidékünkre is.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 3., csütörtök 16:25
Megnyitották az új tanévet a PKE-n

A nagyváradi székhelyű Partiumi Keresztény Egyetem új oktatási évének ünnepélyes megnyitóját 2019. október elsején tartották a Királyhágómelléki Református Egyházkerület egykori székházában, amelyben az egyetem, illetve elődje, a Sulyok István Református ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 2., szerda 08:12
Hermán Jánosra emlékeztek a mezőségi Nagysármáson

Idősebb Hermán Jánosra emlékeztek szeptember 29-én a nagysármási (Maros m., Románia) református templomban, amely megtelt a közeli és távoli tájakról érkező egyházi méltóságokkal, teológiai tanárokkal, aktív és nyugalmazott lelkipásztorokkal, helyhatóság ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 2., szerda 06:30
Partiumi és erdélyi gazdák az OMÉK-on

Szeptemberben 26-án nyílt meg Budapesten 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). A kétévente megrendezésre kerülő seregszemlén az Erdélyi Magyar Gazdaegyesületek Szövetsége delegációjában az Érmelléki Gazdák Egyesülete is ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 1., kedd 06:41
1  2  3  4  5  6  7  8  9