A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


„A fiumei magyarok továbbra is számíthatnak ránk”

A rijekai magyarokkal találkozott kedden Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a magyar-horvát kisebbségi vegyes bizottság társelnöke, valamint a bizottság titkára, Pirityiné Szabó Judit. A megbeszé...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. január 11., csütörtök 12:54
ÚJÉVI NYILATKOZAT – Folytatódnia kell a demokratikus, illetve a kisebbségpolitik...

Mihály király halála a gyász tragikumával idézte emlékezetünkbe a 70 évvel ezelőtti lemondatásával járó kommunista hatalomátvételt.
1989 decemberében a forradalmi népakarat egyszer s mindenkorra véget akart vetni az illegitim kommunista önkényuralom...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. január 8., hétfő 20:24
2018 legyen a magyar nemzeti önrendelkezés éve!

 Idei első sajtótájékoztatóján Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke kijelentette: „A 28 éve elkezdődött demokratikus rendszerváltozást folytatni kell ebben az új évben!” A püspök a nagyváradi parlamenti képvis...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. január 8., hétfő 13:50
Emléktáblát avattak Ács Gedeon tiszteletére Bellyén

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) 2017-et Ács Gedeon-emlékévvé nyilvánította halálának a 130. évfordulója alkalmából. Az emlékév záró momentumaként a HMDK emléktáblát állított Kossuth Lajos tábori lelkészének a tiszteletére és emlékér...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. január 4., csütörtök 12:26
Jankovics Róbert a HMDK új elnöke

Jankovics Róbert eddigi ügyvezető elnök, a zágrábi parlament magyar képviselője lett a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) új elnöke.
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége december 29-ei, újbezdáni közgyűlésén nyolc meg...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. január 4., csütörtök 12:26
1  2  3  4  5  6  7  8  9