A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kiállítás a „mesélő múltunkról”

A kopácsi óvoda az Arany János Kultúregyesülettel közösen egy kiállítást hozott létre régi játékokból és használati tárgyakból, amely a gyerekeknek múltunk megismerése, a felnőtteknek pedig az emlékek felelevenítése szempontjából volt érdekes.
  <...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 30., csütörtök 10:51
A kultúra ünnepe Laskón, Vukováron és Zágrábban

A laskói Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület minden évben megünnepli a magyar kultúra napját. A jeles nap kiváló alkalom arra is, hogy átadják az Ács Zsigmond-emlékdíjat azoknak a kórus- és tánccsoport-tagoknak, akik odaadó munkájukkal nagyban hozzá...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 30., csütörtök 10:51
„Telt házas” volt az eszéki gazdabál

A HMDK Gazdakör szervezésében múlt szombaton került sor a már hagyományosnak tekinthető gazdabálra. A társasági esemény keretében okleveleket adtak át a Magyarok Kenyere Programban résztvevő termelőknek.
A gazdabál mára, a vukovári magyar bál melle...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 30., csütörtök 10:50
Milyennek látszik a romániai forradalom 30 évvel később?

1989. december 15-én kitört Temesváron a népfölkelés, ami pár nap alatt országossá eszkalálódott. A romániai forradalom előtt a többi kelet-európai ország békés úton oldotta meg a rendszerváltást; Románia volt az egyedüli ország a vasfüggöny mögött, ahol ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 28., kedd 21:26
„Hogy jó irányba hajózhassunk”

Tőkés László ny. lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke volt a meghívott igehirdetője a nagykároly-belvárosi egyházközség által szervezett egyetemes imahét január 26-i, vasárnapi...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 28., kedd 04:21
2  3  4  5  6  7  8  9  10