A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Gőzerővel zajlik az aláírásgyűjtés az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára

„Egyetlen választásnak sem volt ekkora tétje Európa számára, mint a mostaninak. Május 26-án sokat nyerhetünk, hiszen most állunk a legközelebb ahhoz, hogy elérjük a kisebbségi jogok uniós szintű rendezését, de sokat veszíthetünk is, ha nem tudjuk megvéden...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. március 9., szombat 12:45
Tőkés László felszólalt a KMKF-en

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma – amely az Országgyűlés elnöke szerint a legerősebb demokratikus felhatalmazással rendelkező magyar nemzetpolitikai szervezet, mivel a Magyarországon és a környező államokban működő magyar politikai szervezetek s...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2019. március 8., péntek 17:00
Felvidéki szemmel Dunaszerdahelyen

Karaffa Attila amatőr fényképész biennálé formájában mutatkozik be általában születésnapján először a hazai közönségnek, majd vándorkiállítás formájában más városokban, helyszíneken is megtekinthető a kiállítása.

Március 8-án a Csaplá...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. március 8., péntek 12:50
A HMDK Gazdakör csapata különdíjas lett Orosházán

A HMDK Gazdakör már fél évtizede küld csapatot az orosházi (Magyarország) Hagyományok, Ízek Versenyére, ahol a kolbásztöltés kategóriában versenyeznek.
 
 
A helyi gazdakör által szervezett Orosházi Hagyományok, Ízek Versenye évtizedes ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. március 7., csütörtök 09:36
Farsangzáró rendezvény Várdarócon

A hétvégén tartották meg a várdaróci Kakasütést, mely több szempontból is rendhagyó volt az előzőekhez képest. Most először volt kétnapos régiónk legnagyobb farsangzáró rendezvénye.
 
 
A kakasütés régiónk több településén – Bellyén, Ko...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. március 7., csütörtök 09:36
2  3  4  5  6  7  8  9  10