A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Decentralizál a közigazgatási minisztérium, jelentette be sepsiszentgyörgyi sajt...

A közigazgatás decentralizációját helyezte kilátásba a szaktárca prioritásaként Cseke Attila. A miniszter mai, sepsiszentgyörgyi, Tamás Sándor megyei tanácselnökkel és Antal Árpád polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a sport- és i...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. február 12., péntek 16:27
Az ójankováci magyarokkal tárgyalt Jankovics Róbert

Az ójankováci magyarokkal tárgyalt hétfőn parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert. A megbeszélésen szó volt az közösség aktuális helyzetéről és jövőbeli terveiről is.
Ójankovácon egy igen aktív magyar közösség él, melynek tagjai rendszeresen össze...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 11., csütörtök 17:21
Új kisbaba „birtokolja” a vándorbölcsőt

Fél évvel ezelőtt került Horvátországba a HMDK Gazdakör közreműködésével az „Agrár-Vándorbölcső”. Hat hónapon keresztül a karancsi Dobszai család kisfia, Máté ringott benne, a múlt héten pedig Várdarócra került ifj. Karakas Attiláékhoz, ahol nemrég érkeze...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 11., csütörtök 17:20
Jelentősen megerősödött a magyar érdekképviselet Zágrábban

A horvát szábor szakbizottságaiba múlt héten három magyar külső szakértőt is beválasztottak dr. Szántó Tibor, Matijević Olivér és Szabó Snježana személyében. Ennek köszönhetően tovább erősödött magyarságunk képviselete a horvát törvényhozásban.
A h...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 11., csütörtök 17:19
Csak a szervezők adnak hiteles tájékoztatást!

A Székely Nemzeti Tanács elnökének, Izsák Balázsnak az aláírásával jelent meg ma az alábbi közlemény:

A Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése február 7-étől az utolsó meghosszabbítási sz...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. február 11., csütörtök 13:43
2  3  4  5  6  7  8  9  10