A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kelemen Hunor beszéde a trianoni törvény parlamenti vitáján

Ha rajtam múlik, erről a törvényjavaslatról nem most vitáznánk. Az indokolás és a kollégáim hozzászólása meggyőzött arról, hogy erről a nehéz témáról nem lehetséges racionálisan vitatkozni, hiszen az érzelmileg eltérő, ellentétes álláspontokra helyez benn...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 13., szerda 20:09
A sürgősségi és a készenléti állapot közötti 4 napos különbségre alkotmányos meg...

A készenléti állapotot szabályozó törvénytervezet képviselőházi plénumi vitája alatt az RMDSZ álláspontját Benedek Zakariás, az RMDSZ frakcióvezetője ismertette.
A parlamenti képviselő elmondta, hogy a Szövetség nem ért egyet azzal az alkotmányellenes...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 13., szerda 20:08
Állami kárpótlás a gazdákhoz hasonlóan az erdőtulajdonosok számára is

Állami kártérítésben részesülhetnek az erdőtulajdonosok, ha széldöntés vagy más természeti kár következtében jövedelemtől esnek el, amennyiben az RMDSZ által kezdeményezett törvénytervezeteket a képviselőház is elfogadja, és az államelnök kihirdeti. 
...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 12., kedd 20:44
RMDSZ: nem szűnik meg a kényszerszabadság-támogatás, otthon maradhatnak a szülők...

Több pontban módosította az RMDSZ a készenléti állapotot szabályozó rendelkezéseket, a törvénytervezetről kedden szavazott a szenátus plénuma. 
Az RMDSZ módosításainak köszönhetően a szülők továbbra is otthon maradhatnak az iskolás gyermekekkel a tané...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 12., kedd 20:43
Kevés európai országban megoldott a kisebbségi nyelvű tájékoztatás a koronavírus...

Nagyon kevés európai országban biztosít az állam tájékoztatást a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről a kisebbségek nyelvén – derült ki abból a gyorsfelmérésből, amelyet 2020. március 31–április 30. között készítettek kisebbségi EP-képviselők és a F...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 12., kedd 20:43
2  3  4  5  6  7  8  9  10