A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Mezőgazdasági szaktanácsadásért is fordulhatnak falugazdászhoz

A HMDK Gazdakör keretében is fut a Kárpát-medencei falugazdász program. Ezt a funkciót a várdaróci Péter Valentina, okleveles növénytermesztő mérnök tölti be, aki szerepköréről, feladatairól beszélt lapunknak.


A mezőgazdaság, a vidékfejle...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 27., csütörtök 09:39
Megalakult a Zágráb Megyei Magyarok Közössége

A múlt héten Nagygorica helységben (Velika Gorica) megalakult a helyi magyarokat egyesületbe tömörítő Zágráb Megyei Magyarok Közössége. Az egyesület célja a megyében élő magyarok kultúrájának és hagyományának ápolása, valamint a magyar identitás erősítése...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 27., csütörtök 09:37
Eddig is a magyar nyelvű oktatás volt a prioritás

Jankovics: 20 ezer kúnával támogatjuk a horvátországi magyar általános iskolák első és ötödik osztályába, valamint az eszéki magyar középiskolába iratkozó elsősöket idén szeptembertől!
 
Eddig is a magyar nyelvű oktatás volt a prioritás
...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 27., csütörtök 09:37
Kelemen Hunor: Az előrehozott választást le kell venni a napirendről.

Kelemen Hunor: Az előrehozott választást le kell venni a napirendről. Most politikai kormányra van szüksége Romániának, amelyhez megfelelő támogatottság is társul. Olyan koalíciós kormányra van szükségünk, amely egyensúlyt teremt a gazdaságban, és elsődle...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. február 26., szerda 16:55
Elmaradt a kommunizmus pere – Borbély Ernő volt politikai fogoly interjúköteténe...

A kommunizmus áldozatainak emléknapján – február 25-én – mutatták be Budapesten Borbély Ernő Az enyedi politikai főiskola. Politikai foglyok a 80-as évek Romániájában című művének magyar és román nyelvű kiadását. A bemutatón, amelyen a meghívottak a szerz...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. február 26., szerda 15:11
6  7  8  9  10  11  12  13  14