A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Gyertyagyújtással emlékeztek a délvidéki vérengzések áldozataira

A Hegyalja Ifjúsági Egyesület minden évben megemlékezik a partizánok délvidéki vérengzéseinek az áldozatairól. Idén 100 mécsest gyújtottak az ártatlanul legyilkolt áldozatok tiszteletére a Csúza központjában elhelyezett emléktábláknál.
 
1944...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. december 10., hétfő 12:35
Prosszer Horvatin Szanella javaslatára a Hercegszőlősi járás csökkentette a Seps...

A Hercegszőlősi járási képviselő-testület múlt heti ülésének egyik napirendi pontja a kommunális adók nagyságának a meghatározása volt.
 
A horvát törvények értelmében minden lakóingatlan után kommunális adót kell fizetnie a tulajdonosoknak v...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. december 10., hétfő 12:35
KMAT-konferencia Kolozsváron: impériumváltás a szakértők szemével

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) – mindkettő elnöke Tőkés László európai parlamenti képviselő –, valamint a Buza László Egyesület a Nemzetközi és Regionális Kapcsolatokért (BLENRK) a kolozsvári Val...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. december 7., péntek 23:10
Az EMNT, valamint az EMNP elnökségének közös nyilatkozata „Az Év Bortermelője” d...

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt elnöksége örömmel vette tudomásul, hogy a magyar borászat Kossuth-díjáért, „Az Év bortermelője” nevű szakmai elismerésért folyó versenyben első ízben került be az öt jelölt közé a triano...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. december 7., péntek 23:09
A magyar oktatást érintő kérdésekről tájékoztatták az ENSZ kisebbségügyi különme...

Oktatási szakemberek, oktatáspolitikával foglalkozó parlamenti képviselők, magyar nyelvű oktatást biztosító állami finanszírozású és magánegyetemek vezetői és diákképviselők tájékoztatták csütörtökön, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában szervezett zárt szem...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. december 7., péntek 07:47
6  7  8  9  10  11  12  13  14