A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Idén megtöbbszöröződött a tavalyi diáklétszám a magyar iskolák első osztályaiban

2020. szeptember 7-én becsengettek a horvátországi magyar iskolákban is, melyekbe idén a tavalyinál jóval több elsős iratkozott be. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy működik a HMDK ösztöndíj-politikája.  
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösség...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 10., csütörtök 12:26
Az aktualitásokat vitatta meg a pedagógusfórum elnöksége

Múlt héten elnökségi ülést tartott a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) Kopácson, amelyen az elmúlt időszak aktualitásait vitatták meg, valamint körvonalazták az őszi időszak terveit, amelyeket a járványhelyzet alakulásának függvényében valósí...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 10., csütörtök 12:26
Nyolcvan éve „tértek haza”

A nagyhatalmak által Trianonban Romániának juttatott Szatmárnémetibe nyolcvan éve, 1940. szeptember 5-én vonult a magyar királyi honvédség, a második bécsi döntésnek köszönhetően. Erre a felejthetetlen napra emlékezi a város magyarsága 2020. szeptember 5-...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. szeptember 4., péntek 17:09
Magyar ízek napja Vukováron

Augusztus utolsó hétvégéje a gasztronómia jegyében telt a vukovári Magyarok Otthonában, ahol ottani nemzettársaink először szervezték meg a Magyar Konyha Ízeinek Napját.
Nemzetünk és kultúránk elválaszthatatlan részét képezi a gasztronómia, mely me...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 3., csütörtök 13:20
A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma idén is támogatja a tanévkezdést

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) idén is taneszközökkel támogatja a magyar iskolákba iratkozó diákokat és szüleiket. Az eszközcsomagokat kedden adták át a kopácsi tangazdaságág és ifjúsági központ udvarán.
A horvátországi magyarság ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. szeptember 3., csütörtök 13:20
6  7  8  9  10  11  12  13  14