A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Trianon és Temesvár évfordulóinak kettősségében tekintve hátra és előre

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület által Tőkés László püspöksége idején meghonosított hagyomány jegyében 2020 elején is megrendezték Nagyváradon az újévköszöntő ünnepélyt. A január 11-i esemény megemlékezéssel és főhajtással kezdődött a volt egy...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 12., vasárnap 15:16
Román–magyar vegyes bizottságot sürget az EMNT

"Amint arról a sajtóban is olvashattunk, a nemrégiben újraválasztott Klaus Johannis első hivatalos külföldi látogatásának célpontja Bajorország, Németország legnagyobb területű tartománya volt. Bár a román államfő feltűnően és kínosan ügyelt arra, hogy mé...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 10., péntek 13:19
Idén is lesz gazdabál

A HMDK Gazdaköre már a múlt év végén elkezdte szervezni az idei gazdabált, melyre január 25-én kerül sor Eszéken, az érdeklődők január 17-ig foglalhatnak helyet.
A tél a bálok időszaka, különösen a mezőgazdaságban dolgozók számára, akiknek ilyenkor...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 9., csütörtök 14:43
Közösségépítő látogatás és elismerés

Mint minden évben, most is aktívan teltek az téli hónapok Fiumében, a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete háza táján. Több programot is szerveztek, ellátogattak a HMDK Isztria megyei szervezetéhez, és megyei elismerésben részesültek.
Fiu...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 9., csütörtök 14:43
Jankovics: Rendkívüli év volt 2019 is

A tavalyi évben is sorra valósultak meg a többmilliós beruházások a magyarságunk számára fontos egyesületekben, intézményekben, kilenc avatóünnepséget tartottunk. Elsöprő győzelmet arattunk a kisebbségi önkormányzati választásokon - mondta Jankovics Róber...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 9., csütörtök 14:43
6  7  8  9  10  11  12  13  14