A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Önkormányzati választások lesznek május 16-án

Jankovics: „Készek vagyunk vállalni a felelősséget a Bellyei és a Hercegszőlősi járás vezetéséért. Ha összefogunk, mindkettőben nyerhetünk!”
 
Május 16-án elöljárókat, polgármestereket, zsupánokat, járási, városi és megyei közgyűléseket válasz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 25., csütörtök 12:57
Koszorúzás a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Február 25-én, a kommunizmus áldozatainak magyar emléknapján a járványügyi korlátozások betartásával rövid megemlékezésre és koszorúzásra kerül sor Nagyváradon a volt református püspöki palotában lévő partiumi panteonban, azaz a Partiumi Keresztény Egyete...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. február 24., szerda 14:43
Az RMDSZ javaslatára a kisvárosok is támogatásban részesülhetnek

Az RMDSZ javaslatára a megyeszékhelyek mellett a vidék, valamint a kis- és közepes városok is részesülhetnek a kormány támogatásában, (PNRR – Planul Na?ional de Redresare ?i Rezilien?ă), amelyet a válság kezelésére ír ki, hívta fel a figyelmet Cseke Attil...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. február 23., kedd 15:26
Műemlékké nyilvánították a nagyváradi Sonnenfeld Palotát

Hivatalos védettséget kapott február 17-től Nagyvárad szecessziós épülete, a Sonnenfeld Palota, miután megjelent az ingatlan B-kategóriás bejegyzéséről szóló határozat a Hivatalos Közlönyben.
Nagyvárad belvárosában az 1911 és 1913 között Spiegel Frigy...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. február 23., kedd 09:41
Környezetbarát parlamenti munkamódszerre szavazott az RMDSZ

Digitális formában is benyújthatóak lesznek a törvénytervezetek és törvénymódosító javaslatok – erről szavazott ma, február 22-én első házként a szenátus plénuma. Turos Lóránd, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője elmondta, ezzel a munkamódszerrel a parlame...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. február 22., hétfő 19:26
6  7  8  9  10  11  12  13  14