A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Idén is lesz Bocskai-zarándoklat

Várad volt kapitánya, Bihar vármegye főispánja, a Partium ura, Erdély fejedelme, Magyarország választott és megkoronázott királya, a magyar rendi jogok és a vallásszabadság biztosítója, a hajdúk felszabadítója és letelepítője, valamint a székelyek kiválts...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. február 20., csütörtök 16:02
A NAPOKBAN FIZETIK KI AZ ÓVODAIDÍJ-TÁMOGATÁS ELSŐ RÉSZLETÉT

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program horvátországi programja keretében idén is pályázhattak a szülők óvodaidíj-támogatásra, melynek első részletét a napokban utalják át.
 
A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016-ban indított nagyszabású Kárpát...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 20., csütörtök 14:21
Könyvadományok az anyanyelvápoló diákoknak

Belovár-Bilogora megye magyar kisebbségi önkormányzata nemrég könyvadományban részesítette a megye magyar anyanyelvápoló diákjait. A könyveket elsőként a dežanovaci iskola tanulói vehették át.
Belovár-Bilogora megyében nincs magyar iskola, anyanyelv...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. február 20., csütörtök 14:10
Nemlétező szervezetek hagyják ott az MPP-t

A Magyar Polgári Párt közleménye legújabb, 2020. február 19-i közleményében határozottan cáfolja az erdélyi sajtó egy részének – közöttük ez egyetlen országos napilapnak, a Kolozsváron szerkesztett Krónikának – azt a vélekedését, miszerint a Magyar Polgár...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. február 20., csütörtök 12:15
Tőkés László: „Az Erdélyi Magyar Szövetség megalakulásával létrejött a nemzeti o...

Kolozsváron tartott sajtótájékoztatót február 19-én Tőkés László és Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és ügyvezető elnöke.
A sajtóértekezlet kezdetén, az előző év értékelésének rendjén, Tőkés László kijelentette: az EMNT sik...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. február 19., szerda 18:42
8  9  10  11  12  13  14  15  16