A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kelemen Hunor a Szijjártó Péterrel folytatott találkozó után: hosszú évek után e...

Az új román kormány beiktatása után csütörtökön először járt Bukarestben Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, akit Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes is fogadott a Victoria-palotában. A találkozón a miniszterelnök-helyettes ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. február 18., csütörtök 19:06
Cseke Attila: a romániai magyar közösség és a két ország érdeke, hogy a határon ...

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel találkozott csütörtökön, Bukarestben. A két miniszter megegyezett: tartalommal kell megtölteni a meglévő együttműködési lehető...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. február 18., csütörtök 16:12
Vandalizmus: ismeretlen tettesek ledöntötték Petőfi mellszobrát Harasztiban

Szombat este ismeretlen tettesek megrongálták híres költőnk, Petőfi Sándor mellszobrát a szlavóniai Harasztiban. A kültéri szobrot ledöntötték annak talapzatáról, az ügyben a rendőrség is nyomoz.
Haraszti főterén 2014. március 15-én állították fel ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 18., csütörtök 13:04
Koronakompatibilis volt az idei farsangzáró esemény

Szűkebb keretek között, de megtartották a kakas-ütést Várdarócon – vendégek nélkül zajlott a program, a szokások felelevenítésére helyezték a hangsúlyt, mellyel a Várdaróc Magyar Kultúregyesület célja, hogy ne szakadjon meg a hagyomány a drávaszögi faluba...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 18., csütörtök 13:03
Ismét indul magyar nyelvtanfolyam az eszéki magyar iskolaközpontban

Március 8-án ismét indul magyar nyelvtanfolyam a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban. A 60 órás képzésre március 3-ig lehet jelentkezni.
Több éven keresztül száznál is több hallgatója volt a felnőtteknek szervezett magyar nyelvt...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 18., csütörtök 13:03
8  9  10  11  12  13  14  15  16