A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Folytatódnak a magyar nyelvtanfolyamok Daruváron

Tóth Rebeka, a Petőfi Program ösztöndíjasaként szeptembertől kilenc hónapon keresztül ismét Daruvár és környéke magyarságát segíti munkájával, elsősorban a magyar nyelvtanfolyamokkal, abban bízva, lelassulhat az egyre erősödő nyelvvesztés folyamata.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 18., péntek 10:45
Újabb 200 vállalkozás részesül támogatásban

A szlavóniai Kórógyon írták alá múlt pénteken a horvátországi magyarság támogatását szolgáló gazdaságfejlesztési program újabb sikeres pályázatainak a szerződéseit. A magyar kormánynak köszönhetően ezúttal 200 családi gazdaság/vállalkozás kapott támogatás...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 18., péntek 10:45
A kisebbségi önkormányzatok szerepéről tanácskoztak

A zágrábi Kisebbségi Tanács és a horvát kormány Emberi Jogi és Kisebbségi Hivatala az Eszék-Baranya megye területén működő kisebbségi önkormányzatok és képviselők számára szervezett szemináriumot a múlt csütörtökön.
A horvát alkotmányerejű törvény é...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 18., péntek 10:43
A Minority SafePackről Brüsszelben

A részvételi demokrácia erősítése, a polgárok bevonásának jövőbeli lehetőségei volt a témája a brüsszeli néppárti think-thank, a Wilfried Martens Központ éves legnagyobb eseményének, a NET@WORK konferenciának. A Kós Károly Akadémia javaslatára szervezett ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. október 16., szerda 17:27
Délvidéki énekkar partiumi bemutatkozása

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöki hivatalának meghívására érkezik október 19-én Nagyváradra az Óbecsei Schola Cantorum énekkar, valamint velük együtt Sípos Tibor neves festőművész és több alkotása. Két alkalommal, két helyszínen találkozhatnak velük...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 16., szerda 17:27
8  9  10  11  12  13  14  15  16