A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Figyelemfelkeltő akciókról és hazahívó programról tájékoztatott az EMNP

A Nagyváradot alapító magyar király Szent László téri lovasszobrának felállításáért újra megszervezett élőláncról, az állami szintre emelt magyarellenesség miatti székelykeresztúri tiltakozó akcióról, valamint Nagyvárad önkormányzatának a fiatalokat hazac...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 24., szombat 14:00
Meghitt, szép ünnepség Kórógyon államalapító királyunk tiszteletére

A HMDK Szent István-napi központi ünnepségére a gyönyörűen felújított kórógyi művelődési házban került sor
 
 
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) augusztus 20-án a szlavóniai Kórógyon alkalmi műsorral emlékezett meg a...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 22., csütörtök 09:33
Átadták a felújított kultúrotthont Kórógyon

Augusztus 20-án délután ünnepélyes keretek közt adták át a HMDK által teljes körűen felújított kórógyi művelődési házat több rangos horvátországi és magyarországi vendég jelenlétében.
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) 2017-ben 1...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 22., csütörtök 09:33
Az új kenyér ünnepe Nagyváradon

Idén is a város főterén tartották meg a magyar államalapítás ünnepén az új kenyér Szent István-napi megszentelését, megáldását. A nemzeti színű szalaggal átkötött, frissen sütött kenyereket a történelmi magyar egyházak egyes képviselői áldották, szentelté...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 21., szerda 08:16
Tőkés László Kolozsváron: „A testvérek egyetértése virágoztatja fel a nemzetet”

Leleplezték Kolozsváron Dávid Ferenc egyházalapító unitárius püspök egész alakos szobrát. A 2019. augusztus 17-i ünnepi eseményen jelen volt és felszólalt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Történelmi pillanatnak lehettek...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. augusztus 19., hétfő 06:13
8  9  10  11  12  13  14  15  16