A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pozitív volt a Minority SafePack fogadtatása az Európai Parlament nyilvános megh...

Pozitívan viszonyult az EP-képviselők többsége, de az európai intézmények képviselői is a Minoriy SafePack európai kisebbségvédelmi kezdeményezés jogalkotási javaslataihoz az Európai Parlamentben csütörtökön, október 15-én tartott nyilvános meghallgatáson...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. október 15., csütörtök 17:40
Kelemen Hunor: A kisebbse´gek mindig hozza´adott e´rte´ket jelentenek egy taga´l...

Kelemen Hunor: A kisebbse´gek mindig hozza´adott e´rte´ket jelentenek egy taga´llamban. Euro´pa´nak nem szabad erro?l lemondania, mert akkor o¨nke´nt mond le saja´t kultura´lis o¨ro¨kse´ge e´s sokszi´nu?se´ge egy jelento?s re´sze´ro?l. 
A Minority Saf...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. október 15., csütörtök 17:40
A horvátországi magyar oktatásról a budapesti Magyarság Házában

Múlt héten a horvátországi magyarság múltjáról és jelenéről adott elő Andócsi János, a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (HMOMK) igazgatója a budapesti Magyarság Házában. A tartalmas előadást a világhálón élőben is közvetítették.
...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 15., csütörtök 14:22
Jótékonysági akció a Magyarok Kenyere program keretében

Idén 3350 kilogramm búzát gyűjtött össze a HMDK Gazdakör a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében, a gabonából készült 1600 kg lisztet magyar iskoláink, illetve a többgyermekes magyar családok között osztotta szét.
 
 
...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 15., csütörtök 14:22
Ingyenes szakvizsgát tettek a gazdakörösök

A növényvédő szerek használatát az uniós tagállamokban, így hazánkban is engedélyhez kötik, melyek megszerzésére a HMDK Gazdakör teremtett lehetőséget – huszonhét termelőnk vett részt az ingyenes tanfolyamon és szakvizsgán, és hosszabbította meg öt évvel ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 15., csütörtök 14:22
8  9  10  11  12  13  14  15  16