A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tisztújítás lesz a Maros megyei MPP-ben

Berki Ferenc, az erdélyi Magyar Polgári Párt Maros megyei elnöke az elmúlt napokban megmagyarázhatatlan indítékú, méltatlan támadásokat intézett pártja, annak vezetői, illetve az Erdélyi Magyar Néppárttal kötött választási koalíció, az Erdélyi Magyar Szöv...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. február 18., kedd 22:46
Csapdahelyzetben az újságírók, de a MÚRE nem aggódik

A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének Igazgatótanácsa egy Marosvásárhelyen kiadott állásfoglalásban reagált a román törvényhozás döntésére, ami gyakorlatilag morálisan lehetetlen helyzetbe hozza a sajtószakmát. A közlemény így szól:

 Üdvözö...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. február 17., hétfő 14:02
Kik és miért akarják az Erdélyi Magyar Szövetséget szétszakítani?

Február 15-én közleményt adott ki az Erdélyi Magyar Szövetségbe tömörült Polgári Párt, amelyet annak három Maros megyei választott tisztségviselője írt alá, jelesül Kátai Attila, az MPP országos alelnöke, Biró József Attila, a Maros Megyei Közgyűlés tagja...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. február 16., vasárnap 13:02
A kommunizmus áldozataira emlékeznek Dunaszerdahelyen február 25-én

Rendhagyó történelemórát szervez február 25-én a Pázmaneum Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a művelődési otthonban 10 órától.
Köszöntőt mond a város nevében Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahe...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2020. február 14., péntek 09:46
Készülnek az önkormányzati választásokra Romániában

A  júniusban esedékes önkormányzati választásokon az Erdélyi Magyar Szövetség Bihar megyei közgyűlési listavezetője Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt külügyi és nemzetpolitikai bizottságának elnöke, volt parlamenti képviselő lesz, míg Zatykó Gyula...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. február 13., csütörtök 11:02
9  10  11  12  13  14  15  16  17