A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A pesti srácoktól a váradi srácokig

Ebben az esztendőben a magyar nemzeti ünnep előestéjén, október 22-én tartották meg Nagyváradon a hagyományos megemlékezést az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról. A városháza üléstermében író-olvasó találkozót szervezett a Magyar Polgári Egy...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. október 24., kedd 07:31
A Székely Nemzeti Tanács imafelhívása

Székelyföld történelmi egyházainak gyülekezeteihez címmel adott ki egy közleményt tegnap a Székelyfödi Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen, elnökének, Izsák Balázsnak a szignójával. Alább olvasható:
Esztendők óta október utolsó vasárnapja előtt arra buz...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. október 19., csütörtök 15:00
EFA-kongresszus volt Strasbourgban

Az Erdélyi Magyar Szövetség sajtóirodájának beszámolója szerint az európai regionalistákat és autonomistákat tömörítő Európai Szabad Szövetség (European Free Alliance – EFA) október 13-14-én tartotta soron következő kongresszusát Strasbourgban – az európa...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. október 18., szerda 19:09
A Székely Nemzeti Tanács közleménye és felhívása

A Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata arról számolt be, hogy október 14-én Sepsiszentgyörgyön tartotta soros munkaülését az SZNT Állandó Bizottsága (ÁB). A munkaülés napirendjén a tervezett küldöttgyűlés előkészítése szerepelt. Az ÁB elhatározta, hogy ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. október 15., vasárnap 14:51
Tőkés László: következhet az Emberi Jogok Európai Bírósága

Tőkés Lászlónak, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének sajtóirodája közleményt adott ki  A jogállamiság újabb megcsúfolása Romániában címmel a román legfelsőbb bíróság vele kapcsolatos legutóbbi döntéséről. Alább olvasható.
*
 Hét évig tartó ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. október 13., péntek 19:02
9  10  11  12  13  14  15  16  17