A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Nemzetközi konferencia keretében folytatódott a Temesvár 30 emlékhét, amely újab...

December 16-án mindez felerősödött, majd az utcára vonultunk az egyetemista társakkal” – mondta a Nicolae Robu, hozzátéve, hogy „előbb vagy utóbb a dolgok mindig visszarendeződnek a saját medrükbe, de ehhez szolidaritásra és összetartásra van szükség. Tem...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. december 14., szombat 14:47
TEMESVÁR 30: elkezdődött az EMNT által szervezett emlékhét

A rendezvénysorozat első napján egyházi szimpóziumot tartottak, a 89-es eseményekről szóló visszaemlékezések hangzottak el, valamint felavatták Újvárossy Ernő emléktábláját is.
December 12-én kezdetét vette az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által sze...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. december 13., péntek 11:49
Téli népszokások, hagyományok a kopácsi rendezvényen

A kopácsi HMDK-alapszervezet megalakulása óta aktív szerepet vállal a település kulturális életében is. Nemzeti ünnepeink megszervezése mellett különböző témájú összejöveteleket tartanak. Egyik legjelentősebb rendezvényük a téli hagyományokat bemutató fes...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 12., csütörtök 09:19
Gyertyafény a hegyaljai utcákon

Az 1944-45 telén lezajlott délvidéki vérengzések drávaszögi magyar áldozatairól emlékeztek meg több horvátországi magyar településen is vasárnap délután. 
 
A délvidéki magyarság kétségkívül legszomorúbb tele 1944-45 fordulóján következett be...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 12., csütörtök 09:18
Magyar est Darázson

Négy évvel ezelőtt rendezték meg először a magyar hagyományok szemléjét Darázson, melynek keretében kiállították a helyi asszonyok által készített kézimunkákat, a kultúrműsorban pedig magyar tánccsoportok és kórusok szerepeltek. Ennek a rendezvénynek a fo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 12., csütörtök 09:17
9  10  11  12  13  14  15  16  17