A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Elmaradó augusztus 20-i ünnepségek Erdélyben

Annak ellenére, hogy a szervezők minden törvényes előírásnak eleget tettek, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság nem engedélyezte, hogy az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács megszervezze az augusztus 20-i „új kenyér ünnepét” Marosvásárhelyen. 
Ahogy ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. augusztus 18., kedd 19:49
KÖZLEMÉNY

A mai napon Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke nagyváradi otthonában fogadta az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi/bihari képviselőit a közelgő helyhatósági választásokra való tekintettel, az általa vezetett EMNT teljes támogatásá...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. augusztus 13., csütörtök 19:15
A tánc dimenziói címmel nyílt fotókiállítás Lovranban

Július 31-én nyílt meg Tutek-Hajnal Fanni, a HMDK Tengermelléki-fennsíki Megyei Egyesülete tagjának A tánc dimenziói című fotókiállítása. A tárlat augusztus 18-ig lesz látható a lovrani Laurus Galériában.
A kiállítást a lovrani Táncművészeti Fesztiv...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. augusztus 13., csütörtök 14:49
Sorra újulnak meg az egyházi épületek

Idén is folytatódik a horvátországi magyarság által használt egyházi épületek felújítása. A sepsei református templomon további stabilizációs munkálatokat végeznek, a várdaróci református templom új külsőt kap, míg Eszék-Rétfaluban a belső díszítőelemek r...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. augusztus 13., csütörtök 14:49
Elkészültek a magyar nyelv oktatására vonatkozó új nemzeti alaptantervek

Elkészültek a magyar nyelv és irodalom oktatására vonatkozó új nemzeti alaptantervek (curriculumok), ami azt jelenti, hogy most szeptembertől a horvátországi magyar tannyelvű iskolákban, illetve a horvát tanítási nyelvű iskolákban, ahol Magyar nyelv és ku...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. augusztus 13., csütörtök 14:49
9  10  11  12  13  14  15  16  17