A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Az EMNT és az SZNT feljelentette Iohannist

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács a román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken jelentette fel Klaus Iohannis román államfőt a 2020. április 29-én tett televíziós nyilatkozata miatt.
A kolozsvári székhelyű EMNT, valamint az ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. május 5., kedd 16:06
Újabb magyarellenes Iohannis-nyilatkozat

Miután a múlt héten példa nélküli és brutális magyarellenes megnyilatkozásokat tett, Klaus Iohannis román államelnök ma folytatta a gyűlöletkeltést és az uszítást. Úgy tűnik, az államelnöknek a romániai válság közepette is van ideje arra, hogy újra és újr...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 4., hétfő 21:37
Búcsú Beder Tibortól

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökségei mély megrendüléssel értesültek Beder Tibor székely közíró, kutató, földrajztanár, nyugalmazott Hargita megyei főtanfelügyelő elhunytáról.
A Magyarok Székelyföldi Társasá...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. május 4., hétfő 21:37
Levet írt Donald Tusknak az Erdélyi Magyar Szövetség

Levelet írtak az Európai Néppárt (European People's Party, EPP) elnökének, Donald Tusknak, Csomortányi István és Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnökei. A dokumentumban arra kérik az EPP vezetőjét, hogy határozottan és késlekedést nem tűrően...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 3., vasárnap 21:57
Az EMNT elnöke levelet írt Ludovic Orban román miniszterelnöknek

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája közlése szerint Tőkés László elnök aláírásával levél ment április 30-án a bukaresti kormánypalotába, Ludovic Orban román miniszterelnöknek, melyben felhívják a figyelmét arra, hogy a koronavírus-járvány okozta...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. április 30., csütörtök 17:10
5  6  7  8  9  10  11  12  13