A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tisztújítás a sepsei HMDK-ban

A HMDK sepsei alapszervezetében a hétvégén rendes közgyűlést tartottak, mely egyben tisztújító is volt. Sipos Zoltán eddigi alelnököt választották a szervezet élére, Prosszer Horvatin Szanellát és Dobszai Lászlót pedig alelnöknek. Rabbi Ferencet pedig, ak...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 12., csütörtök 16:34
Újabb halasztás a Románia Csillagáért folytatott perben

November 5-ére volt kitűzve az újabb tárgyalás és esetleges ítélethirdetés a román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken abban a polgári perben, amelyet Tőkés László indított a Románia Csillaga állami érdemrendtől való – szerinte törvénytelenül, politikai in...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. november 8., vasárnap 21:33
Búcsú Szőcs Gézától

Nemzeti gyásznapunk után egyetlen nappal távozott az élők sorából a magyar szellemi élet egyik legkimagaslóbb alakja, Szőcs Géza költő, író, kormányfő-tanácsadó, az RMDSZ volt politikusa.
Szőcs Géza azon kevesek közé tartozott, akik a léleknyomorító...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. november 6., péntek 16:34
Egyeztető ülések a HMDK-ban

A HMDK Eszék-Baranya megyei tagszervezeteinek vezetői hétfőn délután egyeztető ülést tartottak a HMDK bellyei médiaházának konferenciatermében. Az aktualitásokról a HMDK elnöke, Jankovics Róbert tájékoztatta a jelenlévőket.
 
Jankovics Róbert ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. november 5., csütörtök 14:27
Isten éltesse Király Károlyt 90. születésnapján!

Király Károly, a romániai magyar nemzeti közösség emblematikus alakja, Erdély kommunista diktatúrabeli éveinek egyik vezető politikusa, aki ember próbált maradni az embertelenségben is, majd pedig kivette részét a rendszerváltoztatásból is, nemrég töltött...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. november 4., szerda 15:33
5  6  7  8  9  10  11  12  13