A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tovább szépülnek, épülnek közösségi tereink

Befejeződött a várdaróci tájház udvarának felújítása, a templomkerítés építésével is jól haladnak, és hamarosan elkezdődnek a laskói múzeumépületen is a munkálatok.
  Magyar szervezeteink nagyarányú, évtizedek óta nem látott anyagi támogatásban rés...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 12., csütörtök 09:59
Új otthonuk van az újbezdániaknak

Nemrég befejeződött az újbezdáni Magyarok Otthonának a felújítása, a házat a művelődési egyesület tagjai már birtokukba is vették. A hétvégén megtartották benne első összejövetelüket is.
Az újbezdáni házat, mely a Magyarok Otthona nevet viseli, tav...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 12., csütörtök 09:59
Megkezdődött az új tanév

Horvátországban mintegy 464 ezer általános és középiskolás diák számára csöngettek be hétfőn reggel az új, 2019-2020-as tanév első napján. Az oktatási reform számos újdonságot hoz az idei iskolaévtől kezdődően. Az általános iskolások ingyen kapták a tankö...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 12., csütörtök 09:59
Gyurcsány jóbarátját hívta Erdélybe az RMDSZ-es diákszervezet

A magyar kormány támogatását felhasználva szerepeltette Erdélyben az RMDSZ-közeli Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) Gyurcsány Ferenc szövetségesét, Fekete Győr Andrást, a Momentum elnökét, aki az erdélyi fiataloknak elmondta: céljuk a mag...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. szeptember 11., szerda 20:14
A román kormány hátba támadná a visegrádi négyeket a migrációs kérdésben: a Népp...

Sajtótájékoztatót tartott Kolozsváron Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. A politikus felhívást intézett a román parlamentben mandátummal rendelkező magyar képviselőkhöz, arra kérve őket, hogy szavazatukkal támogassák a román kormány ell...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. szeptember 9., hétfő 14:06
5  6  7  8  9  10  11  12  13