A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Čakovci hősi halottaira emlékeztek

A honvédő háborúban meghalt helyi civilekre emlékeztek a múlt héten a Vukovár-Szerém megyei Čakovciban. Az elesettek közt két magyar is volt. A koszorúzáson részt vettek Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzatának a tagjai is.
Az 1991-be...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 8., csütörtök 13:13
Tisztelegtünk az aradi vértanúk emléke előtt

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) az aradi vértanúk tiszteletére szervezett központi megemlékezésére idén is Bellyén került sor. A székház udvarán pár éve ültették el az emlékezet fáját, melynek tövében emléktáblát helyeztek el a 1...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 8., csütörtök 13:12
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár horvátországi körúton

Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a múlt héten részt vett az új kopácsi óvoda átadóünnepségén, majd ellátogatott azokra a magyarságunk számára meghatározó fontosságú helyszínekre, ahol a magyar állam tám...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 8., csütörtök 13:12
Az aradi vértanúk emléknapja Nagyváradon

2020. október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján a nagyváradi magyar nemzeti-polgári oldal a Szent László Egyesület szervezte fúvóskoncerten emlékezett az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc leverését követő imperialista megtorlás áldozataira, ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. október 7., szerda 20:44
Pénzügyi támogatásban részesülhetnek az 5 és 15 év közötti, minisztériumi nyilvá...

Minden iskolás diák ingyenesen utazhat, erről döntött ma a szenátus plénuma az RMDSZ  javaslatára – jelentette be a tervezet egyik kezdeményezője, Cseke Attila.
Az utazási költségeket az iskolánál számolhatják el utólag a diákok, mutatott rá Novák Csa...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. október 7., szerda 20:44
5  6  7  8  9  10  11  12  13