A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Levél az Európai Bizottság alelnökéhez

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az Európai Parlament volt alelnöke és több cikluson át tagja levélben fordult az Európai Bizottság alelnökéhez, Vera Jourovához, az EMNT nevében. Alább olvasható:

Tisztelt Alelnök Asszony! <...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. január 28., csütörtök 14:00
203 millió lej távfűtésre a Fejlesztési Minisztérium költségvetéséből

Nagyvárad, Gyergyószentmiklós és Dornavátra távfűtési rendszereit újítják fel a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium által odaítélt összegekből, jelentette be Cseke Attila.
A fejlesztési miniszter elmondta: 134 millió le...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. január 28., csütörtök 12:06
Kelemen Hunor: Románia erős és tartós kapcsolatban érdekelt az Amerikai Egyesült...

Kelemen Hunor: Konstruktív megbeszélésünk volt ma délelőtt David Muniz úrral, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével. A találkozón egyértelművé tettem, hogy Románia erős és tartós kapcsolatban érdekelt az Amerikai ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. január 27., szerda 16:00
Novák Eduárd: A mi célunk az, hogy 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között s...

A nemzeti sport- és ifjúságfejlesztési stratégiáról tárgyaltak ma a Cotroceni palotában Klaus Iohannis államfő, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Novák Eduárd RMDSZ-es ifjúsági és sportminiszter.
„Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. január 26., kedd 19:00
Cseke Attila: mától nem használ pecsétet a fejlesztési és közigazgatási miniszté...

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter rendeletben szögezte le: az általa vezetett intézmény nem használ az aláírás mellett pecsétet, és az ügyintéző magán- vagy jogiszemélyektől sem kér pecsétet.
Az okmányok hit...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. január 25., hétfő 14:12
5  6  7  8  9  10  11  12  13