A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Európában is követendő példa az Örökségünk Őrei kezdeményezés

„Az eddigi legnépesebb küldöttséggel jelentkezik az Örökségünk Őrei mozgalom itt, az Európai Parlamentben. Ötven diák és kísérő tanáraik Brassóból, Déváról és Kolozsvárról érkeztek, ezúttal nemcsak arra kapnak lehetőséget, hogy meglátogassák a parlamentet...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. június 6., kedd 22:21
Kelemen Hunor a Szent László települések találkozóján: a lovagkirály öröksége ki...

Szent László megszilárdította az országot, a független államot, és végérvényesen elkötelezte annak lakóit a kereszténység mellett egy útját kereső Európában. A nyomkereső ember a 21. században mindig visszatér a múlthoz, mindig a múltban keresi azokat a t...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. június 6., kedd 22:14
Európai Parlamentben mutatkoznak be az Örökségünk Őrei

Brüsszelben, az Európai Parlamentben mutatkoznak be kedden az Örökségünk Őrei vetélkedő idei nyertes csapatai. A rendezvény fővédnöke Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa.
Winkler Gyu...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. június 5., hétfő 13:19
Trianon gyászos napjára emlékeztek Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Társulás hagyományos megemlékezésére került sor június 4-én, Trianon gyásznapján Dunaszerdahelyen a Trianon emlékfánál.
A rendezvényhez csatlakozott A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás is. A borús, esős idő ellenére közel százan gy...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. június 4., vasárnap 23:37
Trianon jelenünkre és jövőnkre kiható következményeitől kellene megszabadulnunk

A Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében ebben az évben is megemlékeztek Nagyváradon a trianoni diktátumról a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.
A meghívottakat és érdeklődőket Nagy József Barna, az MPE elnök...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2017. június 4., vasárnap 00:49
5  6  7  8  9  10  11  12  13