A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Reagálás egy meghívásra

E hónap végén egy szűkszavú meghívót juttatott el képviselőtársaihoz Viorica Dancila európai parlamenti képviselő a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakciójának román delegációja nevében. A Tőkés Lászlónak is megküldött angol nyelvű i...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2017. november 29., szerda 14:39
A szórvány napja Vukováron

November 15-én Vukováron is megünnepelték a magyar szórvány napját. A helyi magyarok jelenlegi és volt Petőfi-programosokat láttak vendégül, akik ünnepi műsorral készültek a jeles napra.
 
A magyar Országgyűlés 2015-ben november 15-ét, Bethle...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. november 23., csütörtök 12:54
A politikai akarat és a pénz is megvan a kollégium építéséhez

Jankovics Róbertnek, magyarságunk parlamenti képviselőjének a megválasztása óta az oktatás prioritást élvez, így az eszéki magyar oktatási központ kollégiumának a megépítése is. A múlt héten személyesen adta át Blaženka Divjak oktatási miniszternek a diák...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. november 23., csütörtök 12:54
A reformáció 500 évéről Brüsszelben

A 2017-ben rendezett, a reformáció 500 évére emlékező rendezvények sorába illeszkedő konferenciát tartottak Brüsszelben november 22-én. A Tőkés László EP-képviselő irodája által szervezett rendezvényre a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) énekkara, valamin...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2017. november 22., szerda 17:58
Többnyelvű megyetábla a Szilágyságban

„Négynyelvű üdvözlőtáblát helyezett ki a Szilágy Megyei Tanács november 21-én Szatmár és Máramaros fele vezető megyei utakon” – tájékoztatott Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke.
Az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének ügyvezető e...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. november 22., szerda 09:56
5  6  7  8  9  10  11  12  13