A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A székelyföldi politikai foglyokért imádkoztak Csíkszeredában

Ökumenikus istentiszteletet tartottak pénteken a csíkszeredai református templomban, felhívva a figyelmet arra, hogy Beke István és Szőcs Zoltán politikai foglyok ügye mindmáig rendezetlen. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett eseményt követő...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. június 1., szombat 12:26
Kibővített elnökségi ülést tartott a HMDK

Múlt pénteken Bellyén ülésezett a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének országos elnöksége. Az ülés fő napirendi pontja a kisebbségi önkormányzati választásokon elért siker, valamint a szervezet bővítése volt.
Először tartott elnökségi ü...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 30., csütörtök 09:38
Székelyföldi és muravidéki látogatás is szerepel a Gazdakör idei tervében

Kedden tartotta éves közgyűlését a HMDK Gazdaköre Pélmonostoron. Az ülésen Szabó Attila, a szervezet elnöke sikeresnek értékelte 2018-at, és eseménydús programtervről számolt be az idei évre vonatkozóan.

A pélmonostori HMDK-alapszervezet székhá...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 30., csütörtök 09:37
Sorra alakulnak meg a HMDK vezette magyar kisebbségi önkormányzatok

A május 5-én lezajlott kisebbségi önkormányzati választásokon a HMDK jelöltjei elsöprő sikert arattak. Az elmúlt két hétben megalakultak az első kisebbségi önkormányzatok, először Pélmonostoron és Eszéken, majd pedig az ország más részein is.
 

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. május 30., csütörtök 09:37
Levélben tájékoztatják a pápát a magyar politikai foglyok helyzetéről

Amint az ismeretes, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ökumenikus istentiszteletet szervez a pápalátogatás előnapján a csíkszeredai református templomban, hogy ezzel is felhívják a közvélemény figyelmét Beke István és Szőcs Zoltán politikai foglyok jogtalan...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. május 29., szerda 18:55
5  6  7  8  9  10  11  12  13