A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A helyi közösségek egysége a tét – az Európai Néppárt helyi konzultációját tarto...

„Nem volt hiábavaló, hogy évekkel ezelőtt, 2014-ben elkezdtünk a Közös Agrárpolitika (KAP) ügyével foglalkozni, mert Brüsszelben a döntések hozzávetőlegesen öt év alatt születnek meg, és ha már az elején nem próbálunk érdeket érvényesíteni, akkor a végén ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. december 12., szerda 12:06
„2030 most kezdődik” – Bemutatták Románia Fenntartható Fejlődési Stratégiáját

A Fenntartható Fejlődés Főosztály szervezésében tegnap került sor Románia Fenntartható Fejlődési Stratégiájának hivatalos bemutatójára. A stratégia magába foglal egy sor ajánlást, amely biztosítja az Agenda 2030 gyakorlatba ültetését Romániában.
„Ezze...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. december 12., szerda 12:05
Sógor Csaba: az EU kettős mércével kezeli a schengeni csatlakozás folyamatát

Az egész EU számára negatív következményekkel jár Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának késleltetése – áll az Európai Parlament szerdán elfogadott jelentésében. Az EP-képviselők állásfoglalásban emlékeztetik az uniós intézményeket, hogy a két orsz...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. december 12., szerda 12:05
Megemlékezés lesz Temesváron az antikommunista népfelkelés 29. évfordulóján

Folyó év december 15-én, szombaton újból sor kerül Temesváron az 1989-es forradalomról való megemlékezésre Tőkés László egykori temesvári református lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előző püspöke, európai parlamenti képviselő rés...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. december 11., kedd 19:28
A honvédő háború áldozataira emlékeztek a Hegyháton

A honvédő háború áldozatainak emlékére vasárnap délelőtt szentmisét és koszorúzást tartottak Dályhegyen. A szerb megszállók mérhetetlen szenvedést okoztak a vidéken, a közösség 37 ártatlan tagját, köztük 22 magyart veszített el.
A honvédő háború a ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. december 10., hétfő 12:35
5  6  7  8  9  10  11  12  13