A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Nem vagyunk kisebbség!

A Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs által szignált,  2020. január 17-én a fenti címmel Marosvásárhelyen kiadott közlemény a következőképpen fogalmaz:

A nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés olyan népeket, nemzeteket, országok...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. január 17., péntek 18:48
Csomortányi: „A Néppárt és az MPP fúziója az új erdélyi magyar egység kiindulópo...

Kolozsváron tartott sajtótájékoztatót Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke. Az eseményen elhangzott: a 2019-es romániai választások tanulságaiból kiindulva 2020-ban szükség mutat...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. január 17., péntek 00:08
Pedagógus-továbbképzés a kopácsi ifjúsági központban

Mozgás- és beszédfejlesztés címmel tartott továbbképzést a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a horvátországi magyar oktatásban-nevelésben dolgozó oktatók, pedagógusok számára, a programra a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban került sor.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 16., csütörtök 11:19
Jól halad a várdaróci kultúrotthon energetikai felújítása

Tavaly ősszel kezdődtek meg a munkálatok a várdaróci kultúrotthon energetikai felújításán, a nyílászárók cseréje után jelenleg a külső szigetelést végzik, a tervek szerint tavasz végére készülnek el. Tavaly májusban Predrag Štromar, a horvát kormány építé...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 16., csütörtök 11:17
Már állnak az új kopácsi óvoda falai

Szeptember végén kezdődött meg az új kopácsi óvoda építése, ami a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően a tervek szerint halad. A leendő ovi falai már állnak, és hamarosan tető alá is kerülnek.
A kopácsiak csodálatos ajándékot kaptak 2018 ka...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. január 16., csütörtök 11:17
5  6  7  8  9  10  11  12  13