A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Ülésezett az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat

Múlt szerdán került sor az új Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat második ülésére. A tanácskozáson elfogadták a jövő évi költségvetést, valamint a testület új titkárának személyéről is döntöttek.
A megyei magyar kisebbségi önkormány...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 24., csütörtök 09:18
Idén is jó helyre került a lisztadomány

A HMDK Gazdaköre évek óta részt vesz a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban, melynek keretében idén 3100 kg búzát gyűjtöttek össze. Ennek egy részéből lisztet őröltettek, amelyet magyar tannyelvű iskoláink és többgyermekes magyar családok közö...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 24., csütörtök 09:18
Az 1956-os hősökre emlékeztünk

Horvátország-szerte idén is több helyszínen tartottak megemlékezést az 1956-os magyar forradalom évfordulójának tiszteletére.
Eszék
Az 1956-os forradalomra emlékezett október 23-án Magyarország eszéki főkonzulátusa az eszéki J. J. Strossmayer...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. október 24., csütörtök 09:17
„Nem hullhat rá a feledés pora”

Ez évben is A Fekete-Körös völgyének kincsei címmel rendezte meg a Tenkei Művelődési és Honismereti Kör és a Bihar megyei nagyközség református gyülekezete a hagyományos táj- és honismereti konferenciáját, mégpedig október 19-én. Az ezzel a címmel és a fe...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 22., kedd 16:35
Az óbecseiek partiumi fellépéséről

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöki hivatalának meghívására járt Nagyváradon az Óbecsei Schola Cantorum énekkar, amelyet elkísért több muzsikus, valamint Sípos Tibor festőművész. Két alkalommal, két helyszínen találkozhattak velük a zene- és művészetk...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. október 21., hétfő 16:58
7  8  9  10  11  12  13  14  15