A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


RMDSZ: a kormány és a belügyminiszter elégtelenre vizsgázott a járvány kezeléséb...

„Határozatlanság és ellentmondások sorozata jellemezte a nemzeti liberális kormány és a belügyminisztérium intézkedéseit a járvány ideje alatt. Válsághelyzetben egy egységes álláspontra és határozottságra, valamint a meghozott intézkedések széleskörű társ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 26., kedd 17:00
Trianon-évforduló: több mint száz helyszínen koszorúznak Erdély-szerte

Sajtótájékoztatót tartott Kolozsváron  az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László, valamint ügyvezető elnöke, Sándor Krisztina.
A sajtótájékoztató elején az ügyvezető elnök elmondta: immár tíz éve annak, hogy a magyar Országgyűlés elfogad...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. május 26., kedd 15:58
Súlyosan érinti a gazdasági válság az európai kkv-kat

A koronavírus-járvány gazdasági következményei az európai kkv-k több mint 90 százalékát súlyosan érintik, derül ki az Európai Néppárt (EPP) gazdasági szervezete, a SME Europe által áprilisban készített tanulmányból.   
„Figyelembe véve, hogy ebben az ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. május 26., kedd 11:37
Tíz éve fogadta el a magyar törvényhozás a nemzetegyesítés legfontosabb jogszabá...

A száz évvel ezelőtt aláírt trianoni békeparancs a történelmi Magyarországot és vele együtt a magyar nemzetet is szétdarabolta. Ezzel a mindenkori magyar politikai elit elsőrendű feladatává vált, hogy a különböző idegen államok uralma alá kényszerített ne...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. május 25., hétfő 14:39
Egyetemisták szakmai gyakorlaton

Az eszéki egyetem bölcsészettudományi kara magyar nyelv és irodalom tanszékének hallgatói idén is szakmai terepgyakorlaton vehettek részt a Drávatáj és az Új Magyar Képes Újság szerkesztőségében.  
A tananyag elsajátítása mellett fontos a szakmai gy...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. május 21., csütörtök 15:02
7  8  9  10  11  12  13  14  15