A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Online is aláírható a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés

Akárcsak a Minority Safepack esetében, a nemzeti régiók egyenlőségéért indított európai polgári kezdeményezést is alá lehet írni papíron és online itt: . 
Kelemen Hunor szövetségi elnök is aláírta az online támogató ívet. Mint korábban rámutatott: az ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. június 19., szerda 12:26
Kettős ostrom alatt az erdélyi magyar közösség

Az erdélyi magyarságot, illetve a teljes erdélyi lakosságot fenyegető kettős ostromról beszélt hétfői sajtótájékoztatóján az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. Csomortányi István elmondta, egyrészt a balkáni sovinizmus keseríti meg mindennapjainkat, másrészt ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. június 17., hétfő 18:48
Pula: húszéves a Magyar Kulturális Hét

A HMDK Isztria megyei szervezete június 5-8. között rendezte meg a Magyar Kulturális Hetet Pula (Póla) városában. Idén is számos program közül válogathattak, akik ellátogattak az eseményre.
 
 
A HMDK Isztria megyei egyesülete legjelent...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. június 17., hétfő 14:19
Magyar kultúrest Vinkovciban

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület szombaton tartotta meg 8. Magyar Estjét. A rendezvény célja, hogy alkalmat biztosítson magyar egyesületeinknek a találkozásra, illetve a magyar kultúra és hagyományok bemutatására Vinkovciban.
A szlavóniai kisváro...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. június 17., hétfő 13:37
A Bellyei járás kisebbségi önkormányzata is megkezdte működését

Múlt héten tartotta alakuló ülését a Bellyei járás magyar kisebbségi önkormányzata. A 10 fős testület teljes egészében a HMDK tagjaiból áll.
 
A május 5-én megtartott kisebbségi önkormányzati választásokon a Bellyei járásban a HMDK jelöltjei ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. június 17., hétfő 13:35
7  8  9  10  11  12  13  14  15