A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Daruvári Magyar Kultúrnapok: drávaszögi magyar festők képeiből nyílt kiállítás

A múlt héten kezdődött a Daruvári Magyarok Közösségének a hagyományos rendezvénye, a Daruvári Magyar Kultúrnapok. Az esemény keretében drávaszögi magyar festők képeiből nyílt kiállítás, a nyitóműsorban a Sepsei Népdalkör és az Alfalusi Vegyes Kar vett rés...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 22., csütörtök 11:47
Uniós projekt: Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között

A nemzeti kisebbségek szerepe kulcsfontosságú az országok közti kapcsolatok ápolásában és egymás kultúrájának megismerésében. Ezen kapcsolatok mélyítését tűzte ki céljául az a határon átnyúló európai uniós projekt is, melynek kedden volt a nyitókonferenci...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 22., csütörtök 11:47
Ünnepi fogadás és magyar tárlatvezetés Zágrábban

A zágrábi magyar nagykövetség október 21-én a Klovićevi Dvori Galériában rendezett ünnepi fogadást és magyar nyelvű tárlatvezetést az „Ars et virtus, Horvátország-Magyarország: 800 év közös kulturális öröksége“ című kiállításon. Ünnepi köszöntőt Potápi Ár...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 22., csütörtök 11:46
Vasárnap lesz Székelyföld Autonómiájának Napja

Az Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke által szignált, "Nehéz körülmények között, de mégis megtartjuk  Székelyföld Autonómiájának Napját" című friss közlemény így szól:  
 
Néhány nappal Székelyföld Autonómiájának Napja, október 25-e el...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. október 20., kedd 14:31
AZ EMNT elnökének nyílt levele az RMDSZ vezetőihez

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke ma nyílt levelet küldött az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsának és Kelemen Hunor szövetségi elnöknek. Alább a levél teljes szöveg olvasható:

Tisztelt Szövetségi Állandó Tanács!
Tisztelt...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. október 16., péntek 18:31
7  8  9  10  11  12  13  14  15