A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Eseménydús hétvége Kórógyon

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület farsang idején mulatságot szervez. Az idei rendezvényen a maszkák mellett a hagyományos farsangi ételek is nagy hangsúlyt kaptak, valamint idén először került sor a kórógyiak találkozójára.
Szombaton délután sorra ér...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. február 21., csütörtök 09:00
Az együttműködési lehetőségekről egyeztettek

Sutus Áront, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség vezetőjét, Gondi Martinát és Varga Tamást, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatóját és kulturális referensét fogadták a múlt héten a HMDK bellyei székházában. A találkozón a két térség kulturál...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. február 21., csütörtök 08:57
Tizennyolc rendezvényen vettek részt a pakráciak

A hét végén tartottak közgyűlést a Pakráci Magyarok Közösségében, a sepsei HMDK-alapszervezetben és az újbezdáni kultúregyesületben is.
A Pakráci Magyarok Közössége a múlt szombaton tartotta évi közgyűlését, ahol a többi között arról is határoztak, ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. február 21., csütörtök 08:55
Politikai pártok képviselői az RMDSZ kongresszusán

Politikai pártok vezetői Romániából, Magyarországról és a Kárpát-medencéből, nemzetközi partnerek és az erdélyi magyar intézmények képviselői köszöntik az RMDSZ kongresszusát február 22-én, pénteken.

A Szövetség legfontosabb döntéshozó fórumára e...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. február 20., szerda 09:29
Vincze Loránt: nemzeti ügyekben a Kárpát-medencei magyarok együtt terveznek és ö...

„Utat törünk az Európai Unióban a kisebbségi közösségek számára. Meggyőződésünk, hogy Brüsszelnek változnia kell, védenie kell az őshonos kisebbségek jogait, eszközöket kell kidolgoznia a kisebbségi nyelvek és kultúrák megőrzésére. Az elmúlt évek építkezé...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. február 20., szerda 09:27
7  8  9  10  11  12  13  14  15