A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 101-105 / 149
Magyar püspökért imádkoztak a hívek Komáromban

Kitartóan imádkoztak a hívek magyar püspökért Komáromban a XXVII. Komáromi Imanapon április 17-án a Szent András plébániatemplomban. A felvidéki magyar katolikusok egyik legnagyobb imatalálkozóján ismét megtelt a Szent András plébániatemplom és több mi...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2016. április 20., szerda 21:08
Megjelent a Jópásztor Hírlevél Széchenyi-emlékszáma

A Pázmaneum Társulás kiadásában február hónapban megjelent a  Széchenyi-emlékév alkalmából a Jópásztor Hírlevél ingyenes kiadványa.
A felvidéki magyar plébániákra postázott újságban elolvashatjuk Széchenyi István „Virrasszunk!” c. írását, ThDr. Kar...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2016. március 14., hétfő 23:24
XXVII. Komáromi Imanap

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében Jó Pásztor vasárnapján kerül sor a XXVII. Komáromi Imanapra Révkomáromban 2016. április 17-én.

Az Imanapon magyar főpásztorért, valamint ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2016. március 14., hétfő 23:23
A Magyar Kultúra Napja Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ társszervezésében 2016. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a VMK színháztermében. A dunaszerdahelyi előadókon kívül, ezúttal más csallóközi előadóművészek i...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2016. január 22., péntek 10:07
„Mementó” – animációs film a Holokauszt Áldozatainak Nemzetközi Emléknapjára

Január 27-e, az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója alkalmából az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata a Wannsee-i Konferencia Házával együttműködve bemutatja a „Mementó” című animációs kisfilmet, amelyet Szilágyi V...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2016. január 20., szerda 12:45
17  18  19  20  21  22  23  24  25