A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 116-120 / 152
Hálaadó szentmise a Pázmaneum 10 évéért

A Pázmaneum Polgári Társulás  fennállásának 10. évfordulója alkalmából ünnepséget rendez Dunaszerdahelyen 2015. december 7-én.
A rendezvény  17:00 órakor ünnepi hálaadó szentmisével kezdődik a Szent György plébániatemplomban. A szentmise főcelebrán...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. november 26., csütörtök 23:26
Jótékonysági koncert a kárpátaljai magyarokért

A Pázmaneum Társulás és a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ szervezésében 2015. október 29-én jótékonysági koncertre került sor városi művelődési központ színháztermében a kárpátaljai nehéz sorsú családok megsegítésére.
 
Több neves el...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. november 3., kedd 10:43
Az erdélyi fejedelem emlékére szólt a tárogató – III. Bethlen-nap Huszton

Harmadszor rendezett Bethlen-napot a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet október 18-án Huszton, a helytörténeti múzeum előtti téren.
A Bethlen-nap célja, hogy a szórványmagyarság jeles eseményévé avanzsáljon, illetve hatásos eszköze legyen a n...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2015. október 23., péntek 10:25
Jótékonysági koncert a kárpátaljai magyarokért

A Pázmaneum Társulás főszervezésében és a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ társszervezésében 2015. október 29-én (csütörtök) jótékonysági koncertre kerül sor a helyi VMK-ban.


A koncert bevételét a kárpátaljai magyar családok me...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. október 15., csütörtök 12:03
„A vár ereje a védők szellemiségében van” – Dobó népének ünnepe Császlócon

Az egri vár védőjére emlékeztek szeptember 20-án, az ungvári járási Császlócon. A Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet célja, hogy Kárpátalja minden egykori vármegyéjében kiemelkedő történelmi alakokhoz kötődő hagyományőrző programokat valós...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2015. szeptember 22., kedd 11:36
20  21  22  23  24  25  26  27  28