A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 66-70 / 151
Több mint 200 felvidéki magyar ministráns focizott Farnadon

A Jópásztor Alapítvány, a Pázmaneum Társulás és a Farnadi Katolikus Egyházközség szervezésében került megrendezésre május 8-én Farnadon a felvidéki magyar ministránsok focitornája Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök fővédnöksége alatt.
A ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. május 9., szerda 16:05
Jelentkezési felhívás az In Between? projektre

Kezdetét veszi a jelentkezés az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózatának In Between? elnevezésű projektjére. Az In Between? arra kívánja ösztönözni az európai fiatalok nemzedékét, hogy az egykori szemtanúkkal való párbeszéd útján fedezzék fel a XX. s...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2018. április 30., hétfő 18:01
Magyar főpásztorért imádkozunk Komáromban

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében, Jópásztor vasárnapján, április 22-én kerül sor a XXIX. Komáromi Imanapra a Szent András Bazilikában.
Az Imanapon magyar főpásztorért valamint ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. április 22., vasárnap 05:03
"A Nagy Háború után. Európa kihívások előtt" - Tudományos konferencia Bukarestbe...

Megkezdődött a regisztráció a VII. Európa Emlékezete Szimpóziumra, amely évente kerül megrendezésre az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata szervezésében. Az eseményen minden évben a 20. század történelmével foglalkozó szervezetek és intézmények töb...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2018. március 14., szerda 10:30
A Himnusz születésnapját ünneplik Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás tisztelettel meghívja a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségére, 2018. január 21-ére, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba. A Magyar Kultúra Napja ünnepségen dr. Kövér László, a Magyar...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. január 15., hétfő 21:51
10  11  12  13  14  15  16  17  18