A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 71-75 / 151
A Magyar Kultúra Napja ünnepi programja 2018-ban

A Pázmaneum Polgári Társulás 2018-ban is megrendezi a Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepi rendezvényét, 2018. január 21-én, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
Program:
Petőcz Balázs, a Dunaszerdahelyi Mentálisa...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. december 31., vasárnap 14:00
Esterházy János megemlékezés Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás szervezésében kerül sor a felvidéki magyar hitvallók tiszteletére tartott megemlékezésre, Dunaszerdahelyen 2017. december 7-én. A dunaszerdahelyi Esterházy János megemlékezést megtiszteli és azon felszólal Dr. Szilágyi Pét...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. december 5., kedd 21:46
Az „építők” elismerése

Alsóbodokon a Szent Kereszt felmagasztalása kápolnában, amelyben gróf Esterházy János hamvai is nyugszanak, november 11-én, Szent Márton napján a kápolna építői részére mutattak be szentmisét és köszönték meg munkájukat.
A szentmisét a magyarorszá...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. november 14., kedd 21:27
Hálaadás a 12 évért

A dunaszerdahelyi Szent György plébániatemplomban hálaadó szentmise keretén belül emlékeztek meg a Pázmaneum Társulás alapításáról október 2-án, a Szent Őrangyalok ünnepén.
A Pázmaneum Polgári Társulás 2005. október 2-án a csallóközi Bakán alakult...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. október 3., kedd 02:59
In Between? - Elbeszélt történetek nyomában Európa határvidékein

A határvidékeken különösen éles fénytörésben mutatkozik meg a XX. századi Európa sorsa. Hogyan fonódik össze a lokális történelem az európaival a magyar-román határvidéken? Ezt a kérdést fogja vizsgálni az az egyetemistákból álló nemzetközi csoport, amely...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2017. szeptember 11., hétfő 17:04
11  12  13  14  15  16  17  18  19