A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 6-10 / 15
" Gyökereinkből sarjad a jövőnk" A Magyar Baráti Közösség 2O15-ös Itt-Ott talál...

Idei Itt-Ott Találkozónk a negyvenedik az itt, a Lake Hope-n megtartottak  sorában. Közel két emberöltőnyi időn át  gyűltünk itt össze minden év augusztusában .Már ezért a szép kerek számért is indokolt a számvetés- a hátratekintés a kezdetekhez és a jövő...

Magyar Baráti Közösség
Magyar Diaszpóra Tanács - 2015. július 21., kedd 23:08
Közlemény a Magyar Baráti Közösség 214-es Itt-Ott TalálkozójárólA Magyar Baráti Közösség 2014 augusztus 16.-23 között megtartott 43. Találkozójára 183 résztvevő gyűlt össze az Ohio állambeli Lake Hope-on, közöttük MBK-tagok, 12 gyermek és 10 MBK-fiatal, a Kőrösi Csoma Sándor Program 19 ösztöndíjasa, cserké...

Magyar Baráti Közösség
Magyar Diaszpóra Tanács - 2014. augusztus 24., vasárnap 20:35
Rövidesen kezdődik az MBK 2O14-es Itt Ott találkozója a Reménység Tavánál !

ITT-OTT Találkozó

2014, augusztus 16-23.


Lake Hope State Park, Ohio (Columbus-tól egy órányira délre)


A Magyar Baráti Közösség vezetősége nevében szeretettel látunk minden érdeklődöt a 2014-es ITT-OTT Találk...

Magyar Baráti Közösség
Magyar Diaszpóra Tanács - 2014. augusztus 7., csütörtök 19:17
Piknik az új Magyar Házban (Toronto)

Piknik az új Magyar Házban! (Toronto)                        2014, június 22
A Torontó-i Magyar Ház Vezetősége és tagjainak egy lelkes csoportja 2014, június 21–én 10:00 órai kezdettel pikniket szervezett a MH hátsó parkolójában.
A szervezőket...

Magyar-Kanadai Kultúrközpont
Magyar Diaszpóra Tanács - 2014. június 23., hétfő 17:13
Tajekoztato 4

Tájékoztató 4 , 2014 április 27
A Magyar Helikon Társaság és a Magyar Ház-Kanadai Magyar Kultúrközpont rendezésében került sor „MA ÉS HOLNAP” című vezetőségi helyzetismertető építkezési tájékoztatójára. Az érdeklődéssel várt magyar nyelvű vetített k...

Magyar-Kanadai Kultúrközpont
Magyar Diaszpóra Tanács - 2014. május 5., hétfő 08:20
1  2  3