A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Divadlo Thália Színház
Ghymes koncert Kassán
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 1., csütörtök 11:17

Európa Kulturális Fővárosában, Kassán, az Amfiteátrumban, augusztus 10-én 19 órakor ad koncertet a Ghymes együttes majd a Honvéd Táncszínházzal közösen viszi színpadra a Benyovszky Móric kalandos életéről szóló táncjátékot.


A Magyarország Kassai Főkonzulátusa szervezésében és támogatásával megrendezésre kerülő est fővédnöke Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere és Richard Raši, Kassa város főpolgármestere lesz.
A táncjátékban a zenész-énekes főszerepét Szarka Tamás Kossuth-díjas művész, Hanszky Zsuzsannát Fekte Zsuzsanna alakítja. Benyovszky Móricot kettős szereposztásban Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas és Zámbó István Junior Prima Díjas művész viszi színre.
A darabban még közreműködik a Železiar Népi Együttes (SK); a Sziléziai "PATRIA" táncegyüttes (PL); a Gabrhel együttes (CZ); valamint afrikai táncosok és felvidéki gyermekek.


Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA