A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Új Domonkos-mű bemutatója Tenkén és Váradon

Domonkos László budapesti író új könyvvel jelentkezik, ezúttal a Partiumban: Körös körül, feketén, fehéren című kötetének bemutatójára várják az érdeklődőket május 23-án, csütörtökön a bihari Tenkén, a református egyházközség gyülekezeti termébe, valamint...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. május 22., szerda 16:25
Az EMSZ aggodalmai a romániai választások kapcsán

Árnyék vetülhet a szavazás lebonyolításának tisztaságára – állítja az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége egy Kolozsváron kiadott mai közleményében.
A választásokhoz közeledve, miután a jelöltségek véglegesek és a kampányidőszak is elkezdődö...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2024. május 17., péntek 19:10
A VÁRAD folyóirat májusi számáról

Az irodalmi, művészeti, kulturális, társadalmi, tudományos folyóirat, a VÁRAD 2024. évi 5. száma most került ki a nyomdából, és száz oldalon kínál olvasni- és látnivalót.
A Restitutio in integrum című lapindító rovatban ezúttal Reményik Sándornak eg...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. május 16., csütörtök 21:00
A VÁRAD folyóirat májusi számáról

A Szent László király alapította városban szerkesztett irodalmi, művészeti, kulturális, társadalmi, tudományos folyóirat, a VÁRAD 2024. évi 5. száma most került ki a nyomdából, és száz oldalon kínál olvasni- és látnivalót.
A Restitutio in integrum c...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. május 16., csütörtök 11:06
Nyílt napok a felújított gyalui várkastélyban

Ünnepélyes keretek között nyitja meg kapuit a romániai, európai uniós és magyarországi forrásokból felújított, az Erdélyi Hagyományok Alapítvány irányítása alatt álló gyalui várkastély. A hétvége folyamán – május 17-én és 18-án – vezetett sétákkal, gyerme...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. május 15., szerda 11:09
1  2  3  4  5  6  7  8  9