A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Közgyűlést tartottak a pakráci magyarok

A Pakráci Magyarok Közössége múlt héten tartotta meg évi közgyűlését a város közelében található Omanovac kilátónál. A beszámoló jellegű tanácskozáson a daruvári magyarok is jelen voltak.
A Pakráci Magyarok Közössége a nyugat-szlavóniai szórványmag...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 4., péntek 14:31
Folytatódnak a fejlesztések Sepsén és Csúzán

Gőzerővel folynak a fejlesztések: Csúzán megújul a Kossuth-ház udvara, valamint a református templom, Sepsén pedig tovább szépül a helyi Magyarok Otthona.
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége mindig is kiemelt hangsúlyt fektetett a helyi...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 4., péntek 14:30
Az EMNT fellép a gyűlöletbeszéd és a történelemhamisítás ellen

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája közölte, hogy a civil szervezet jogi képviselője, Kincses Előd marosvásárhelyi ügyvéd révén panasszal fordult a romániai Diszkrimináció Elleni Küzdelem Országos Tanácsához (Consiliul National pentru Combaterea...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. június 2., szerda 10:34
A honosítás tíz évéről szóló kötet váradi bemutatójáról


Nemrég jelent meg az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kiadásában egy albumszerű szép, elegáns kötet Magyarnak lenni jó! címmel, a tíz éve zajló könnyített honosítási/visszahonosítási folyamat tiszteletére, megörökítésére. A csíkszeredai és kolozsvári ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. június 1., kedd 18:08
Székelyföldre készülnek a román szélsőnacionalisták

Nem engedhetjük, hogy a magyarellenesség ismét Sepsiszentgyörgyön masírozzon! címmel adott ma ki közleményt az Erdélyi Magyar Szövetség, a két társelnök aláírásával. Ebben így fogalmaz Csomortányi István (EMNP) és Mezei János (MPP): „Felháborodva értesült...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. június 1., kedd 12:58
4  5  6  7  8  9  10  11  12