A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Megjelent a megújult VÁRAD folyóirat friss száma

Megváltozott, megújult, immár az eredetihez sokban hasonlatos formátumban, gazdagodó tartalommal jelent meg a VÁRAD irodalmi, művészeti, társadalmi, tudományos havilap 21. évfolyamának decemberi száma.
A 2002-ben civil kezdeményezésre megindult foly...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. december 18., vasárnap 14:47
Temesvár 33. – Visszatekintés a kezdetekre

Ahogy minden évben, idén is tartottak megemlékezést Temesváron az antikommunista népfölkelés és rendszerváltó forradalom kitörésének évfordulóján és eredeti helyszínén, amely napra pontosan 1989. december 15-én vette kezdetét a Tőkés László református lel...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. december 17., szombat 11:29
Esterházy Jánosra emlékeznek Dunaszerdahelyen

Felvidéki példaképünk Esterházy János címmel szervez emléknapot Dunaszerdahelyen a Pázmaneum Társulás, a CSEMADOK Vámbéry Ármin Alapszervezete és a Csallóközi Múzeum. Isten szolgája, Esterházy János tiszteletére szervezett megemlékezés
16:30 órakor ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2022. december 14., szerda 11:24
Temesvár szabadító karácsonyáról Tatabányán

A Tatabányai Árpád Gimnáziumban ígéretes kezdeményezésként indult útjára az Árpád Szabadegyetem, amelynek célja olyan előadásokat, beszélgetéseket szervezni az intézményben, melyek során értékes gondolatokkal és tartalmas élményekkel gazdagodhat minden ré...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. december 11., vasárnap 15:01
Ideje dönteni! Schengen vagy Kisinyov?

Az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége mai közleménye a Románia schengeni csatlakozását érintő uniós döntésről és annak hazai fogadtatásáról szól. Alább olvasható:


Érthető a lakosság felháborodása azt követően, hogy az Európai Unió...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. december 10., szombat 16:57
8  9  10  11  12  13  14  15  16