A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Baranyai, zágrábi és tengerparti festők közös kiállítása Splitben

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete a spliti magyar kultúrnapok keretében képzőművészeti kiállítást rendezett rijekai és pélmonostori egyesületeink festőszakköreinek a részvételével.
 
A HMDK Split-dalmát megyei alapszervezete a helyi magya...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 16., péntek 14:06
Tájékoztató a jövő heti székely zarándokút előtt

A Székely Nemzeti Tanács mai közleményében így fogalmaz: „Augusztus 31-én tájékoztattuk a közvéleményt, hogy szeptember 19-én és 20-án végigjárjuk azt az utat, amelyet 2013. október 25–27. között Márton Zoltán, néhai makfalvi polgármester vezetésével megt...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. szeptember 15., csütörtök 20:12
A közös érdekek mentén épülnek tovább a székely–katalán kapcsolatok

A Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata Sepsiszentgyörgyön kiadott közleményéből megtudhattuk: a szervezők meghívására az SZNT küldötteként Dabis Attila külügyi megbízott szeptember 11-én Barcelonában részt vett a katalán nemzeti ünnepen megrendezett nag...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. szeptember 14., szerda 22:32
Tanévnyitó konferencia

„Együtt a horvátországi magyar oktatásért” címmel szervezett konferenciát a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) Kopácson. A tanácskozáson több mint félszáz pedagógus vett részt.
 
A horvátországi magyar oktatás jelene és jövője volt...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 8., csütörtök 15:39
Beiskolázási csomag a magyar iskolát választóknak

Idén is kiosztotta beiskolázási csomagját a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF), amelyben a kisdiákok megtalálhattak minden olyan eszközt, ami a zökkenőmentes iskolakezdéshez szükséges. A magyar kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy minde...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 8., csütörtök 15:38
8  9  10  11  12  13  14  15  16