A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Megkezdődött Sátoraljaújhelyen a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem

A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismert nevén a Tusványos) ugyan idén is elmaradt, ám szervezői gondoskodtak arról, hogy a koronavírus-járvány ne szabjon gátat a nemzetpolitikai párbeszédnek, a nemzetben való, Kárpát-medencei együttgo...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. július 23., péntek 08:43
Jubileumi magyar kultúrest Vinkovciban

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület szombaton rendezte meg 10. magyar estjét. A városi színházban tartott rendezvény célja a helyi magyarság kultúrájának bemutatása, illetve a hagyományok megőrzése.
A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület 2012-ben alakult...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. július 15., csütörtök 14:39
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete olytatja az eddigi tevékenységét

A hét végén tartotta meg évi közgyűlését a HMDK rijekai székhellyel működő Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete. Beszámolók hangzottak el az elmúlt időszakról, és azt a szándékukat is megfogalmazták, hogy a már hagyományos programjaikra ezután is sort...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. július 15., csütörtök 14:39
Semjén Zsolt és Potápi Árpád János Budapesten fogadták Jankovics Róbertet, a HMD...

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár hétfőn Budapesten hivatalukban fogadták Jankovics Róbertet, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) újból megválasztott elnökét.
Jankovi...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. július 15., csütörtök 14:36
A Néppárt nem helyesli az erdélyi magyar oktatási intézményekre nehezedő politik...

Egy Nagyváradon ma tartott sajtótájékoztató keretében értékelte az erdélyi magyar középiskolák érettségi eredményeit Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke.
 „Ahogy azt – sajnálatos módon – az el...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. július 12., hétfő 20:18
8  9  10  11  12  13  14  15  16