A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Végéhez közelednek a nagyberuházások

Az Economica Hungarica Alapítvány (EHA) 2019 őszén indította mezőgazdasági nagyberuházásokat támogató pályázatát, melyre öten jelentkeztek, sikerrel. Ebből három projekt mostanra elkészült: az újbezdáni Bettina d.o.o., valamint a karancsi Szabó gazdaság m...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 12., péntek 13:55
Tánczos Barna: a környezettudatosságot erősíti a minisztérium Zöld Péntek progra...

Indul a Zöld Péntek program, amely a környezettudatosabb közlekedést szorgalmazza – ismertette szerdai, március 10-i sajtótájékoztatóján Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter.
A Zöld Péntek kampánnyal a környezetvédelmi minisz...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 10., szerda 16:51
Cseke Attila: új településtervezési, településrendészeti és építkezési törvénykö...

Ma az RMDSZ javaslatára a kormány elfogadta az új településtervezési, településrendészeti, valamint építkezési törvénykönyv kidolgozásához szükséges irányelveket tartalmazó kormányhatározatot.
Az új törvénykönyv 21 hatályos törvényt, kormányrendeletet...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 10., szerda 14:47
Egy közösség jövője hitre és eszményekre épül

Ezzel a címmel jelent meg ma Marosvásárhelyen a Székely Nemzeti Tanács legújabb közleménye, amit az autonomista civil szervezet elnöke, Izsák Balázs jegyez. Alább olvasható:

 A Székely Szabadság Napjára készülve két eseménysorra kell figyelni. ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. március 9., kedd 21:04
A katalán EP-képviselők mentelmi jogának megvonása ellen

Az Európai Parlament jogi bizottságának 2021. február 23-i ülésén spanyol baloldali képviselők aktív közreműködésével többségi döntés született, amelynek lényege: az unió törvényhozása tűzze napirendjére három katalán EP-képviselő mentelmi jogának megvoná...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. március 8., hétfő 19:12
6  7  8  9  10  11  12  13  14