A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Évi közgyűlés a fiumei magyaroknál

Éves közgyűlést tartott a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete, ahol értékelték az elmúlt időszak programjait és beszámoltak a jövőbeli tervekről.
 
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete az egyik legrégebb óta működő alapsz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. április 15., péntek 14:39
Tízéves lesz a Kisebbségi Jogvédő Intézet

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke aláírásával adta ki ma az Egy évforduló elé című közleményét a székelyföldi civil szervezet Marosvásárhelyen. Alább olvasható:

 Attól a szándéktól vezetve, hogy kellő időben felhívjuk a figyelmét a ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. április 14., csütörtök 19:43
A kitelepített felvidéki magyarokról emlékezünk meg Dunaszerdahelyen

A Magyar Országgyűlés határozata alapján április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja. A Pázmaneum Társulás, ahogy azt az előző években is tette, megemlékezést tart április 12-én, 18 órakor a Városi Sport- és Szabadidőparkban található K...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2022. április 12., kedd 12:10
Az első Kárpát-medencei Magyar Egyházzenei Fórum

A Kárpát-medencében példátlan magyar egyházzenei eseménysorozat egészíti ki a Kolozsvári Magyar Napok idei programkavalkádját – közölte ma a Kincses Kolozsvár Egyesület sajtóirodája.
A Kincses Kolozsvár Egyesület és a budapesti Auris Művészi Ügynöks...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. április 11., hétfő 14:38
A legifjabb szurkolókkal találkoztak az NK Osijek focistái Várdarócon

A megyei első osztályban játszó Várdaróc futballklubot az a megtiszteltetés érte, hogy székhelyükön láthatták vendégül az NK Osijek labdarugóit. A szurkolói találkozón a legfiatalabbaknak lehetőségük volt találkozniuk a kedvenceikkel, de a két klub között...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. április 8., péntek 14:34
6  7  8  9  10  11  12  13  14