A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kutatóközpontban foglalkoznak a kulturális identitással és a regionális örökségg...

Az eszéki J. J. Strossmayer Tudományegyetem bölcsészettudományi karának a keretein belül pár hónappal ezelőtt hozták létre a Kulturális Identitás és Regionális Örökségek Kutatóközpontját, melynek munkájában a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék oktatói is fo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. április 1., péntek 15:35
Turizmus határok nélkül

A Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között elnevezésű horvát-magyar határokon átnyúló együttműködés keretében panelbeszélgetést tartottak az eszéki Kulturális Központban, ahol a két régió közös turisztikai kínálatáról egyeztettek.
 
Ho...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. április 1., péntek 15:35
Célba ért az EMNT és az EMNP második segélyszállítmánya Kárpátalján

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezeteinek felhívása eredményeképpen összegyűlt adományokat az Érmelléki Gazdák Egyesületének  közreműködésével juttatták el a Beregszászi járásban található magyarlakta Bene k...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. március 25., péntek 20:32
Erdély nem kér a nemzetére rátámadó baloldalból

Az Erdélyi Magyar Szövetséget alkotó Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége a fenti címmel adott ki nyilatkozatot a magyarországi balliberális ellenzék miniszterelnök-jelöltje e hét elején lezajlott erdélyi útja kapcsán (is). Alább olvasható:

...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. március 25., péntek 19:13
Magyar értékeket népszerűsítő rendezvénysorozat Fiumében

A tengerparti városban idén is megrendezték a magyar nemzeti értékeinket felvonultató kiállítást „Nem csak a rigójancsi” címmel. A program egyik célja, hogy közelebb hozza a város nem magyar ajkú lakosait nyelvünkhöz és kultúránkhoz. 
A Nem csak a ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. március 24., csütörtök 15:50
7  8  9  10  11  12  13  14  15