A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Várdaróc FC: a cél a feljebb jutás a megyei első osztályba és a fiatalok sport f...

A Várdaróc futballklub másfél éve tanyázik a baranyai másodosztály élén, ahonnét szeretnének feljebb jutni. Ennek érdekében ismét kiváló játékosokat igazoltak, ezenkívül fejlesztik az utánpótlást is; most már kadétcsapattal is rendelkeznek, így összesen n...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 5., péntek 13:34
Közösségépítő tavaszi munka a sepsei HMDK-ban

A HMDK sepsei alapszervezetének tagjai idén is társadalmi munkában végezték el a székházuk kertjében lévő szőlőültetvény metszését.  Kiváló csapatépítő is volt ez a résztvevők számára.
A szőlőültetvények karbantartásának az egyik legfontosabb eleme ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 5., péntek 13:33
Erdélyi magyar képviselő se legyen tagja az Európai Néppárt frakciójának

Az Erdélyi Magyar Szövetség mai közleményében foglalt állást a Fidesznek az Európai Néppárt EP-frakciójából való kilépésére. Alább olvasható:

A legutóbbi európai parlamenti választások alkalmával az erdélyi magyar nemzeti oldal, annak ellenére, h...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 4., csütörtök 18:37
Novák Eduárd: létrehoztuk az Élsportért Felelős Bizottságot a romániai sport fej...

Miniszteri rendelet által alakult szerdán az Élsportért Felelős Bizottsága amely egy hatalmas előrelépés a romániai sportfejlesztési stratégia kialakításában és életbe léptetésében.
„A romániai sportnak szüksége van arra, hogy mindenki egy irányba hal...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 4., csütörtök 13:28
A székely szabadság napja Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen

„A Székely Szabadság Napjára készülünk azzal a gondolattal, hogy valóra vált a jelmondat, amelyet a Székely Nemzeti Tanács 2012-ben zászlajára tűzött: Székelyföldért megmozgattuk Európát! Egymillió négyszázezer támogató aláírás gyűlt össze az Európai Unió...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. március 3., szerda 18:32
7  8  9  10  11  12  13  14  15