A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A Pető Intézet Horvátországban is elkezdi munkáját

A budapesti székhelyű, világszerte nagy elismertségnek örvendő Pető Intézet Magyarország kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságával és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével Horvátországban is elkezdi a munkáját. Az első ta...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 23., péntek 15:36
„És lesztek nékem tanúim”

A kisvárdai Tőkés László Alapítvány díját 28. alkalommal adták át vasárnap, szeptember 18-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros református templomában. 2022-ben a Tőkés-díjat Lezsák Sándornak, a magyar Országgyűlés egyik alelnökének ítélte oda kurat...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. szeptember 21., szerda 09:00
Ne engedjünk az ’56-ból! – Emléksorok Wittner Mária halálára

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke az alábbi,   2022. szeptember 15-én Nagyváradon kiadott közleménnyel emlékezett meg Wittner Máriáról:

„Mindenütt nyomorgattatunk, de meg nem szoríttatunk; kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. szeptember 16., péntek 14:09
Könyveket, táskát és pénztámogatást kaptak az elsősök a Rákóczi Szövetségtől

A magyarországi Rákóczi Szövetség beiskolázási programja keretében Horvátországban is kiosztotta az egyszeri beiskolázási ösztöndíjakat azoknak a szülőknek, akik szeptemberben magyar tannyelvű általános iskolába íratták első osztályos gyereküket.
  ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 16., péntek 14:08
Fókuszban a gazdaságfejlesztés - Kormánybiztosi látogatás a HMDK-nál

Múlt csütörtökön a HMDK bellyei székházában tett munkalátogatást Móring József Attila, a Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztos.
 
Régi barátként fogadták a HMDK-nál Móring József Attilát, aki az ötödik Orbán-kormányban a  Dél-...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 16., péntek 14:06
7  8  9  10  11  12  13  14  15