A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Célba ért Kárpátalján a Szent László Napokon gyűjtött adomány

Tegnap ért célba a június 19–25. között lezajlott nagyváradi Szent László Napok idején a Kárpátalján élőknek gyűjtött adomány – a nagyváradi és környékbeli lakosok, illetve a kulturális fesztiválra távolabbi vidékekről érkezettek által összeadott pénzadom...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. augusztus 1., kedd 15:51
Kapcsolódás Istenhez, egyházhoz, egymáshoz

Július 30-án 57 család, összesen 261 személy részvételével zárult a Magyar Unitárius Egyház családos tábora Tusnádfürdőn. A négynapos rendezvény célja az volt, hogy az együttlét, közös imádkozás, változatos programok által a családok személyes és gyülekez...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. július 31., hétfő 15:15
Futóverseny Kolozsvár megmentőjére emlékezve

Új időpontban, idén már szombaton elrajtol az ötödik kiadásához érkezett KMN – Donaton Terepfutóverseny augusztus 19-én.
Ez évben is várják a jelentkezőket az immár ötödik KMN – Donaton Terepfutóversenyre, a 14. Kolozsvári Magyar Napok szombati napj...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. július 26., szerda 15:26
Az EMSZ újabb közleménye Úzvölgyéről

„Feljelentjük a sírgyalázókat, az uszítókat és a tétlen rendvédelmi vezetőket" címmel adott ki pár perccel ezelőtt egy sajtóközleményt az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége a legújabb kegyeletsértő, történelemhamisító és törvénytelen úzvölgyi tem...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. július 10., hétfő 11:28
A történelemhamisítás nem vezet megbékéléshez!

Az úzvölgyi magyar katonatemető „nemzetköziesítésének” hírére az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége állásfoglalást adott ki ma. Alább olvasható:

Azt követően, hogy Hargita és Bákó megye prefektusa, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csík...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. július 5., szerda 16:56
3  4  5  6  7  8  9  10  11