A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdély nem kér a nemzetére rátámadó baloldalból

Az Erdélyi Magyar Szövetséget alkotó Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége a fenti címmel adott ki nyilatkozatot a magyarországi balliberális ellenzék miniszterelnök-jelöltje e hét elején lezajlott erdélyi útja kapcsán (is). Alább olvasható:

...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. március 25., péntek 19:13
Magyar értékeket népszerűsítő rendezvénysorozat Fiumében

A tengerparti városban idén is megrendezték a magyar nemzeti értékeinket felvonultató kiállítást „Nem csak a rigójancsi” címmel. A program egyik célja, hogy közelebb hozza a város nem magyar ajkú lakosait nyelvünkhöz és kultúránkhoz. 
A Nem csak a ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. március 24., csütörtök 15:50
Ösztöndíj a magyar szakon tanuló egyetemistáknak

Belovár-Bilogora megye magyar kisebbségi önkormányzata legutóbbi ülésén olyan határozatot hozott, mely szerint ösztöndíjban részesítik mindazokat a fiatalokat a megyében, akik a hungarológia vagy a magyar szak mellett teszik le a voksukat.
Belová...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. március 24., csütörtök 15:49
Az EU jövőjéről szóló záródokumentum a nemzeti kisebbségekről is kell szóljon

Az Európai Unió intézményei tavaly május 9-én útjára indították a Konferencia Európa jövőjéről elnevezésű eseménysorozatot, amelynek célja közelebb vinni az Európai Uniót a lakossághoz, továbbá egy hatékony és konstruktív párbeszéd kialakítása az EU állam...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2022. március 23., szerda 18:47
Erdély is választ: érkeznek a levélcsomagok, gördülékenyen halad a szavazatbegyű...

Az EMNT csíkszeredai demokráciaközpontjában tartott sajtótájékoztatót Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke és Tőkés Lehel, az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei szervezetének elnöke a magyaro...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 23., szerda 15:39
3  4  5  6  7  8  9  10  11