A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Aláírásgyűjtés indult Gyergyószentmiklóson

Nemzeti jelképeink védelme mindannyiunk feladata és kötelessége címmel adott ki egy közleményt az Erdélyi Magyar Szövetség gyergyószentmiklósi szervezete egy román bírósági ítélet kapcsán. Alább olvasható.
*
Mint ismeretes, a marosvásárhelyi bír...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. szeptember 22., péntek 20:34
Megkezdődtek a VIII. Temesvári Magyar Napok

Ökumenikus fohásszal, köszöntőbeszédekkel és kulturális műsorral zajlott le tegnap este a Temesvári Operában a VIII. Temesvári Magyar Napok (2023. szeptember 20–24.) nyitógálája. A szervező Várbástya Egyesület meghívottjaként Tőkés László egykori temesvár...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. szeptember 21., csütörtök 15:02
Megnyitották az új tanévet a Partiumi Keresztény Egyetemen

Szeptember 19-én tartották meg Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem 2023–2024-es tanévének ünnepi megnyitóját. A hagyományokhoz híven az ünnepi beszédek, illetve az elsőévesek fogadalomtételének helyszíne a felsőoktatási intézmény díszterme volt, a K...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. szeptember 20., szerda 14:15
A székelyek is békét akarnak

Ezzel a címml adott ma ki sajtóközleményt a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen, Izsák Balázs elnök szignójával. Alább olvasható.
*   
2023. szeptember 4.    Az emberek békére születnek. Magyarország kormányának békepárti álláspontja egyetemes...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. szeptember 4., hétfő 13:48
Keresztény Európa – közéleti fórum Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Társulás Keresztény Európa címmel közéleti fórumot szervez 2023. szeptember 18-án, 14:00 órai kezdettel a dunaszerdahelyi Városháza tanácstermében. Vendégünk Gál Kinga, európai parlamenti képviselő asszony. Az Európai Parlament Állampolgári...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2023. augusztus 28., hétfő 07:26
1  2  3  4  5  6  7  8  9