A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Megjelent a VÁRAD folyóirat friss száma

A Nagyváradon szerkesztett VÁRAD című irodalmi, művészeti, kulturális, társadalmi, tudományos folyóirat idei 8., augusztusi száma a manapság kevéssé olvasott-hivatkozott-játszott erdélyi íróra, drámaszerzőre, szerkesztőre, Sütő Andrásra irányítja a figyel...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. augusztus 23., szerda 07:44
Nemzetközi címerakadémikus Erdélyből

A Nemzetközi Címertani Akadémia teljes jogú tagjává választották Szekeres Attila István sepsiszentgyörgyi heraldikust, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnökét, aki 2017 óta levelező tagja volt az akadémiának. Ő az első erdélyi tagja az 1949...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. augusztus 23., szerda 07:43
Az SZNT ünnepi közleménye

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke aláírásával adott ki ünnepi közleményt az erdélyi civil szervezet Hűség Magyarországhoz, Székelyföldhöz: a két haza éthosza címmel a magyarb nemzeti ünnep közeledtével. Alább olvasható.
*
Szent Istv...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. augusztus 17., csütörtök 22:37
Három napon át ünnepel Nagyvárad magyarsága

Az augusztus 20-án, a magyarság nemzeti ünnepe alkalmából esedékes nagyváradi programsorozatról adott tájékoztatást Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Szövetség ügyvezető elnöke és Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó – közölte az EMSZ sajtóirodája. <...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. augusztus 14., hétfő 07:53
Állásfoglalás a bodzafordulói magyarellenes provokáció tárgyában

Az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége közleményt juttatott el ma a sajtóhoz egy múlt héten történt székelyföldi eset kapcsán. Alább olvasható.
*   
Újabb magyarellenes provokációval szembesülhettek mindazok, akik július végén a nemrég fel...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. augusztus 2., szerda 16:37
2  3  4  5  6  7  8  9  10