A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Az SZNT elnöke pert nyert a román csendőrséggel szemben

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke adta hírül saját Facebook-oldalán, hogy az elmúlt év szinte utolsó munkanapján jelent a román bíróságok honlapján az a bejegyzés, ami közli: a Marosvásárhelyi Bíróság érvénytelenítette azt a büntető jegyzőköny...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. január 2., kedd 08:28
Újra beterjesztik az autonómiatervezeteket

Az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége közleményt adott ki ma annak kapcsán, hogy a bukaresti képviselőház plénuma csütörtökön elutasította (a szenátus plénuma pedig várhatóan ma utasítja el) Székelyföld területi autonómiájára, valamint az erdélyi...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. december 29., péntek 12:52
A nemzeti ellenállás történelmi folytonossága

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke jegyezte az autonomista civil szervezet mai közleményét, amit Marosvásárhely adtak ki. Így szól: 
 
Egy olyan esztendőben készülünk a madéfalvi veszedelem emlékének felidézésére, amelyben Románia min...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. december 18., hétfő 14:16
Németh Gézára emlékeztek születésének 90. évfordulóján

Egész napos rendezvénnyel tisztelegtek a magyar fővárosban Németh Géza református lelkipásztor élete és munkássága előtt 2023. december 10-én, két helyszínen is, a legendás teológus és közösségi vezető születésének 90. évfordulója alkalmából.
Délelő...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. december 13., szerda 18:09
Búcsú Mécs Lászlótól, a KMAT volt titkárától

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács volt titkára, dr. Mécs László ortopéd sebész főorvos 67. életévében, 2023. december 3-án tragikus hirtelenséggel hunyt el otthonában. Búcsúztatása csütörtökön, december 14-én 11 órától lesz a szegedi Fogadalmi Temp...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. december 12., kedd 21:28
2  3  4  5  6  7  8  9  10