A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Jézus Szíve-ünnep a felújított darázsi templomban

A darázsi magyarok pénteken ünnepelték a Jézus szíve-templom napját, melynek alkalmából magyar nyelvű szentmisére és ünnepi fogadásra is sor került. 
A darázsi magyarok Jézus Szíve tiszteletére szentelték a Báni-hegy északi oldalán épült templomukat. ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 18., péntek 14:21
Két új játszóteret adtak át Pélmonostoron

A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság óvodafejlesztési programja keretében játszótereket épít Kárpát-medence-szerte. A fejlesztési sorozat most Pélmonostoron folytatódik, ahol két helyszínen, a pélmonostori HMDK-alapszervezet székháza előtti Szent Márto...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 18., péntek 14:21
Ismét beterjesztik Székelyföld autonómiatervezetét a román törvényhozásban

Ismételten a bukaresti törvényhozás elé viszi Székelyföld autonómiatervezetét Kulcsár-Terza József, társkezdeményezőként pedig – aláírásával is – támogatja azt képviselőtársa, Zakariás Zoltán. Az Erdélyi Magyar Szövetség parlamenti képviselői erről a Kárp...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. június 14., hétfő 10:30
Bukarest Erdély- és fejlődésellenes az Erdélyi Magyar Szövetség szerint

A román országos helyreállítási terv (PNRR) újabb mérföldkő az egymást rövid időn belül követő bukaresti kormányok uniós forráslehívásának rögös és szégyenteljes útján, hiszen annak számos része szorul javításra, noha – a hazai ellenzéki állításokkal szem...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. június 13., vasárnap 14:40
Ülésezett az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat

Kedden került sor az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat soros ülésére. A tanácskozáson a közösséget érintő aktualitásokról volt szó.
A megyei magyar kisebbségi önkormányzatok közül az Eszék-Baranya megyei testület bír a legnagyobb ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 11., péntek 21:20
2  3  4  5  6  7  8  9  10