A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kelemen Hunor: a párbeszédben, a kölcsönös tiszteletben hiszünk, a többség és ki...

Kelemen Hunor: a párbeszédben, a kölcsönös tiszteletben hiszünk, a többség és kisebbség viszonyában ezekre építkezve lehet előrelépni
 
A Magyarországi Nemzetközi Sajtóegyesület (HIPA) meghívására február 9-én, csütörtökön Budapesten tartott ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. február 10., péntek 13:16
Közösen a magyarság megtartása érdekében - a HMDK-val tárgyalt Pécs polgármeste...

A HMDK vezetősége bellyei székházában fogadta Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét. A találkozón a két térség gazdasági és kulturális kapcsolatának elmélyítéséről tárgyaltak.
 
 
Eszék és Pécs város kapcsolata a távoli, közös magyar-horvát...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. február 9., csütörtök 11:18
A HRT igazgatójával tárgyalt parlamenti képviselőnk

A horvát száborban Blago Markotával, a HRT megbízott igazgatójával és Božidar Domagoj Burićtyal, a HRT programfelelősével tárgyalt Jankovics Róbert, a horvátországi magyarság parlamenti képviselője.
Jankovics Róbert lapunknak elmondta, a tartalmas, ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. február 9., csütörtök 11:17
Az erdélyi magyarok együtt éreznek és együtt tüntetnek a román tiltakozókkal

Az Európai Parlament néppárti frakciójának mai rendes ülésén Theodor Stolojan volt miniszterelnök, a román néppárti delegáció társelnöke és Tőkés László erdélyi képviselő is felszólalt a romániai politikai helyzet ügyében.
Az elnöki bejelentések ren...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. február 8., szerda 22:31
Kelemen Hunor: nem lehet ma jogállamiságról beszélni Romániában!

Ma nem lehet jogállamiságról beszélni. A demokratikus alapintézmények, a hatalmi ágak szétválása csak rossz vicc. Groteszk fikció. Ki kell mondani, hogy ma az országot érintő döntések nagy részét nem azok hozzák meg, akiket szavazatuk révén erre felruházt...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. február 8., szerda 15:13
392  393  394  395  396  397  398  399  400