A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A politikának az emberekről és a jövőről kell szólnia mindenek előtt - Kelemen H...

Kelemen Hunor szövetségi elnök csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XV. plenáris ülésén, Budapesten, a Várkert Bazárban értékelte az erdélyi magyar közösség helyzetét, illetve az elkövetkező időszak kihívásairól is beszélt.
„Úgy gondolom...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. december 2., péntek 11:23
Csíksomlyó - összmagyar kiállásra van szükség!

A nemzet lelkébe tapostak azáltal, hogy elutasították a magyar kereszténység legjelentősebb eseményét a Csíksomlyói Búcsút!
Mára az összmagyarság közös imahelyének is számító pünkösdi búcsú a nemzeti összetartozás jelképe. Érthetetlen és felháborító...

Magyar Polgári Párt
MÁÉRT - 2016. december 2., péntek 07:28
Össze kell fognunk Csíksomlyóért!

Ma délelőtt döntött az UNESCO Etiópiában ülésező közgyűlése – nem vált a világörökség részévé a csíksomlyói búcsú. Négy év telt el azóta, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök, akkori kulturális és örökségvédelmi miniszter kezdeményezte és felterjesztette a...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. december 1., csütörtök 16:04
Tőkés László a MÁÉRT-en: „Az RMDSZ nem a megoldás, hanem az erdélyi magyarság zs...

Budapesten ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT). A XV. alkalommal megrendezett tanácskozást Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, aki köszönetet mondott a határon túli magyar vezetőknek, hogy az elmúlt években „az ellenszél ellenére” is „bátr...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2016. december 1., csütörtök 15:27
Veszélyben a kisebbségi nyelvhasználat Ukrajnában

Az Európai Parlament Külügyi Bizottságának ma délelőtti rendes ülésén – egyebek mellett – szavazásra került sor az Európai Unió és Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (CETA) tárgyában, valamint az ENSZ magas beosztású képviselőine...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2016. november 30., szerda 13:50
392  393  394  395  396  397  398  399  400