A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kelemen Hunor: december 11-én megmutathatjuk, hogy kik vagyunk!

Marosvásárhelyen tartott kampányindító rendezvényt az RMDSZ Maros Megyei Szervezete november 7-én. Beszédében Kelemen Hunor szövetségi elnök leszögezte: ha valaki számára kérdés, december 11-én az erdélyi magyarság megmutathatja, hogy erős közösség.

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. november 8., kedd 09:45
Együtt - megújult erővel

Biró Zsolt MPP elnök, képviselőjelölt beszéde. Elhangzott a Maros megyei kampánynyitón.

Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim!

Az összefogás jelöltjeként állok ma itt és mondom: az összefogásnak nincs alternatívája. Mielőtt bárki is közh...

Magyar Polgári Párt
MÁÉRT - 2016. november 8., kedd 06:18
RMDSZ: valós többnyelvűséget Erdélyben!

A Szövetség választási programjában megfogalmazta: második hivatalos nyelvvé tenné anyanyelvünket ott, ahol többségben élnek a magyar emberek, illetve kezdeményezi, hogy minden olyan településen, ahol a lakosság egytizede magyar, lehessen magyarul is ügye...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. november 7., hétfő 17:15
Biró Zsolt MPP elnök beszéde a kolzsvári kampányindítón

Megkülönböztetett tisztelettel köszöntök mindenkit, aki ma fontosnak tartotta, hogy egy óriási jelentőséggel bíró napon velünk legyen. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem azt a 100 fős MPP-s csapatatot, aki itt van erősítve ezáltal az együttműködés, az...

Magyar Polgári Párt
MÁÉRT - 2016. november 6., vasárnap 21:12
Erdély. A jövő! – Nagyszabású kolozsvári rendezvénnyel indította parlamenti kamp...

Horváth Anna házigazdaként nyitotta meg a Szövetség kampánynyitó rendezvényét, beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt időszakban száz meg száz üzenetben biztatták, s erőt adtak neki azt követően, hogy ideiglenesen felfüggesztették alpol...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. november 6., vasárnap 15:21
392  393  394  395  396  397  398  399  400