A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Érvényben maradt a Tőkés László román állami kitüntetését visszavonó elnöki rend...

Elutasította a bukaresti táblabíróság Tőkés László európai parlamenti képviselő keresetét, amelyben a román állami kitüntetését visszavonó elnöki rendelet megsemmisítését kérte –derült ki a kedden este interneten közzétett táblabírósági ítéletből.
A...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2016. november 16., szerda 12:16
Memorandumot küldött az államelnöknek és a kormányfőnek Jakubinyi György érsek é...

Közös memorandumban tiltakozik a marosvásárhelyi katolikus teológiai líceum körül kialakult helyzet miatt a római-katolikus egyház és az erdélyi magyar politikai képviselet.
A Klaus Iohannis államfőnek és Dacian Ciolo? kormányfőnek elküldött memoran...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. november 16., szerda 11:30
Kelemen Hunor a Magyar Nyelv Napján: a mi nyelvünk a mi iskolánk, a mi színházun...

Első alkalommal ünnepelték meg hivatalosan a Magyar Nyelv Napját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány szervezésében a kolozsvári sétatéri kaszinóban november 15-én. A két szervezet által erre az alkalomra alapított díjat idén a...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. november 16., szerda 09:14
Prioritások az emberi jogok érvényesítése terén

Az Európai Parlament néppárti frakciójának külügyi munkacsoportja november 15-én Stavros Lambrinidis volt EP-alelnököt, az Európai Unió emberi jogokért felelős különleges képviselőjét látta vendégül, és folytatott vele eszmecserét. A görög politikus bevez...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2016. november 15., kedd 15:02
RMDSZ: 21. századi infrastruktúrát kell teremteni Erdélyben

Ma Romániában az, aki vonatra száll, nem tudja, mikor fog megérkezni, aki pedig kocsival közlekedik, az autópályák hiánya miatt nem halad, leginkább egy helyben áll a dugók, útlezárások okán – mutatott rá Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szenátorjelölt...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. november 15., kedd 14:05
392  393  394  395  396  397  398  399  400