A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Románia távol áll attól, hogy modellértékű jogegyenlőségről beszéljünk!

Tiltakozás Klaus Johanni államfő strasbourgi kijelentései ellen.


Klaus Johannis úrnak,
Románia elnökének
 
 
Tisztelt Elnök Úr!
 
Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén Ön modell értékűnek nevezte a ro...

Magyar Polgári Párt
MÁÉRT - 2017. január 26., csütörtök 10:22
44 település értékeinek bemutatásával indul a Szent László út

Elkezdődött az egész Kárpát-medencét érintő Szent László út kiépítése az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és az Iskola Alapítvány szervezésében. Az örökségút első körben 44 település magyarságát vonja be a nagyszabású projektbe. „Hálózatba szervezzük azokat a ma...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. január 25., szerda 14:41
Német kisebbségi jogsérelmek Lengyelországban

Marek Plura lengyelországi európai képviselő javaslatára az Európai Parlament kisebbségügyi frakcióközi munkacsoportja (intergroup) 2017. január 19-én tartott strasbourgi ülésének a napirendjére tűzte a dél-lengyelországi, Opole (egykor Oppeln, régi magya...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. január 25., szerda 11:56
Kiállítás-megnyitó és lemezbemutató az eszéki magyar iskolaközpontban

Az Eszéken működő Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban (HMOMK) a múlt héten nyitották meg a Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944-1956 című vándorkiállítást, valamint Szabó Enikő és zenekara Szoknyák a porban című lemezbemutatójára is s...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. január 25., szerda 10:44
Jankovics Róbert részvétét fejezte ki az eszéki főkonzulátuson

Magyarország Eszéki Főkonzulátusa az olaszországi buszbaleset magyar áldozataira történő megemlékezés és részvétnyilvánítás céljából kondoleáló könyvet nyitott, amelyet 2017. január 23-a és 25-e között lehetett aláírni a főkonzulátus épületében.
Jan...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. január 25., szerda 10:42
392  393  394  395  396  397  398  399  400