A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Ünnepel egy nemzeti érzelmű, erős keresztény gyökerekkel rendelkező magyar falu

A Duna-Tisza közén, Budapest vonzáskörzetében, a Duna–Tisza-csatorna mentén fekvő Árpád-kori település, Alsónémedi idén 950 éves. Augusztus 13–20. között jubileumi ünnepi programhetet hirdetett és szervezett a mai Pest megye Gyáli járásában található nagy...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. augusztus 15., kedd 14:30
Kelemen Hunor ünnepi beszéde a 8. Kolozsvári Magyar Napok megnyitóján

Ebben az évben is arra kaptam felkérést, hogy a Kolozsvári Magyar Napok megnyitóján szóljak Önökhöz, mondjak ünnepi beszédet. Ilyenkor illik dicsérni a szervezőket, meg is érdemlik, jól esik dicsérni őket. Dicséret azért, amit tesznek Gergely Balázsék. Jó...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. augusztus 14., hétfő 21:43
Regisztráljon, hogy választhasson - mi segítünk!

Szeretnénk mi is hozzájárulni ahhoz, hogy az Orbán Viktor vezette kormány folytathassa munkáját, ezért munkatársaink telefonon és személyesen is segítenek a jövő évi magyarországi parlamenti választásokkal kapcsolatos tájékoztatásban a magyar állampolgárs...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. augusztus 11., péntek 16:04
Tovább szépül a várdaróci tájház környéke

A romos épületből tájházzá alakított egykori iskolaépület tovább szépül. Teljesen megújul az utcarész, valamint az udvart is olyan állapotba hozzák, hogy a jövőben rendezvények és összejövetelek megtartására is alkalmas legyen.
 
A parókia szo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. augusztus 11., péntek 16:03
A szlavóniai magyarok a két világháború között

A kelet-szlavóniai magyarok helyzetéről a két világháború között – ez a címe annak a könyvnek, amely a Zrínyi Magyar Kultúrkör és a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) kiadásában jelent meg.
 
 
A horvát-magyar kétnyelv...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. augusztus 11., péntek 16:01
388  389  390  391  392  393  394  395  396