A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tovább szépül a várdaróci tájház környéke

A romos épületből tájházzá alakított egykori iskolaépület tovább szépül. Teljesen megújul az utcarész, valamint az udvart is olyan állapotba hozzák, hogy a jövőben rendezvények és összejövetelek megtartására is alkalmas legyen.
 
A parókia szo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. augusztus 11., péntek 16:03
A szlavóniai magyarok a két világháború között

A kelet-szlavóniai magyarok helyzetéről a két világháború között – ez a címe annak a könyvnek, amely a Zrínyi Magyar Kultúrkör és a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) kiadásában jelent meg.
 
 
A horvát-magyar kétnyelv...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. augusztus 11., péntek 16:01
A magyar kormánynak és a HMDK-nak köszönhetően az év végéig teljesen újjáépül a ...

A honvédő háborúban lerombolt szentlászlói református templom felújítását 1999-ben kezdték meg. A helyreállítási munkálatok még ma is tartanak. A magyar kormánynak és a HMDK-nak köszönhetően az év végéig teljesen újjáépül a szentlászlói református templom...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. augusztus 3., csütörtök 11:55
A horvátországi magyar parlamenti képviselő folyamatosan dolgozik

Jankovics Róbert, a horvát szábor magyar képviselője a szábor nyári szünete idején is folyamatosan dolgozik. Az elmúlt hetekben is több, magyarságunk számára fontos ügyben tárgyalt.

Parlamenti képviselőnknek megválasztása óta sikerült korrekt e...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. augusztus 3., csütörtök 11:54
Az országos szervezet tevékenységével ismerkedtek

Szlavóniában és a Drávaszögben vendégeskedtek a Lipiki Magyarok Közösségének tagjai és kisvárosuk polgármestere.
 
A HMDK vendégei voltak júliusban a Lipiki Magyarok Közösségének tagjai. A csapat Szigeti István elnök és Vinko Kasana, Lipik pol...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. augusztus 3., csütörtök 11:54
386  387  388  389  390  391  392  393  394