A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Megkezdődött a KMAT ülése Nagyváradon

Ma reggel a tervezett időpontban, helyi idő szerint 9.30 órakor megkezdődött Nagyváradon a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) munkaülése Tőkés László európai parlamenti képviselő elnökletével.
Elsőként Potápi Árpád János nemzetpolitikáért...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. szeptember 22., péntek 10:37
Megújul a nagypiszanicai magyarok székháza

A horvát regionális fejlesztési és az európai uniós források felhasználásáért felelős minisztériumnál Jankovics Róbert magyar parlamenti képviselőnk közbenjárásával elnyert 200 ezer kúnás támogatásból újítják föl a nagypiszanicai magyarok székházát.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 21., csütörtök 15:03
Félmilliárd forinttal indul a horvátországi gazdaságfejlesztési program

Félmilliárd forint keretösszeggel elindul a horvátországi gazdasági fejlesztési program, és amennyiben az első néhány hónap meghozza a várt eredményeket, akkor a jövő év elejétől újabb 500 millió forint áll a pályázók rendelkezésére - mondta Magyar Levent...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 21., csütörtök 15:02
Szülőföldön magyarul: megérkezett a támogatás

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma által működtetett Szülőföldön Magyarul Pályázati Iroda tájékoztatása szerint szeptember 20-án megtörtént a támogatások átutalása.
 
A Bethlen Gábor Alap ebben az évben is megjelentette a Szülőföldön m...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 21., csütörtök 15:02
Cseke Attila: vissza kell vezetni, hogy minden közepes vállalkozás saját megyéjé...

„Az RMDSZ ma iktatta a parlamentben azt a törvénytervezetet, amelynek célja végérvényesen megoldani, hogy a közepes vállalkozások ne az Országos Adó – és Pénzügyi Hivatal regionális központjaihoz tartozzanak, hanem a székhelyük szerinti adóhivatalban fize...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. szeptember 21., csütörtök 14:02
382  383  384  385  386  387  388  389  390