A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Háromnyelvű helységnévtáblát tesznek ki Zilahon

Ma, május 25-én Zilah Város Tanácsa egyöntetűen elfogadta az RMDSZ tanácsosai által benyújtott határozattervezetet, amely szerint háromnyelvű – román, magyar, német – helységnévtáblát helyeznek ki a város bejáratainál: Zalău, Zilah, Zillenmarkt – tájékozt...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 25., csütörtök 10:47
Balázs Ferenc-emlékkonferencia és ünnepi megemlékezés

2017. május 26–27-én „Jövőnek magját hordozom” címmel emlékkonferenciára és ünnepi megemlékezésre kerül sor Balázs Ferenc halálának 80. évfordulóján.

A Magyar Unitárius Egyház, a Mészkői Unitárius Egyházközség, a Kolozsvári Magyar Történe...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2017. május 24., szerda 13:16
Unitárius irodalmi pályázat 2018

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa a 2018-as emlékév alkalmából nyílt pályázatot hirdet szépirodalmi alkotások (vers és próza) létrehozására.
A szépirodalmi alkotások témája: az unitárius egyház múltja és jelene, unitárius személyiségek...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2017. május 24., szerda 13:16
Vukovár-Szerém megye: kisebbségek napja

Idén már 14. alkalommal rendezték meg a Vukovár-Szerém megyei kisebbségek napját, szervezője a Vukovár-Szerém megyei kisebbségi önkormányzatok és képviselők koordinációja.  
Vukovár-Szerém megye vezetése fontosnak tartja és folyamatosan támogatja ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 24., szerda 11:35
Magyar egyesületünk is részt vett a pulai multikulturális fesztiválon

Multikulturális fesztivállal ünnepelték az Európa-napot Pulán (Póla), melyen a HMDK Isztria megyei egyesülete is részt vett.
Negyedik éve rendeznek multikulturális fesztivált Pulán az Európa-nap alkalmából. A kétnapos esemény gazdag programjában a ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 24., szerda 11:33
381  382  383  384  385  386  387  388  389