A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Támogatás a magyar kisdiákoknak

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat idén is megvásárolta a kórógyi általános iskola első osztályba iratkozó kisdiákjainak a szükséges tankönyvcsomagot. A 2017-18-as tanévben öten iratkoztak a szlavóniai magyar település iskolájába.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 13., szerda 14:06
„Fontos ösztönöznünk a szülőket, hogy gyerekeiket magyar iskolába járassák”

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) beiskolázási programja keretében a magyar tanintézményekbe iratkozó 51 diák kapott taneszközcsomagot és egyszeri pénzbeli támogatást.  A csomagokat dr. Szilágyi Péter, a budapesti Miniszterelnökség nemzetpo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 13., szerda 14:05
Emlékezés 1956-ra és a SZVISZ-re

Az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharc hatására Nagyváradon megalakult Szabadságra Vágyó Ifjak Szervezetének egykori tagjai és hozzátartozóik tartják meg pénteken, szeptember 15-én éves összejövetelüket Nagyváradon.
A rendezvény nyilvá...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. szeptember 13., szerda 11:09
Lackfi János: Milyenek a magyarok? BEMUTATÓJA

Bemutató

Lackfi János: Milyenek a magyarok?
zenés utikalauz kül-és belföldieknek

Jegyek:
tel: 00421-55-623 36 43
e-mail : info@thaliaszinhaz.sk
Timonova 3., 040 01 Košice - Kassa
--------------------------------------...

Divadlo Thália Színház
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2017. szeptember 12., kedd 13:08
Kisebbségellenes az ukrajnai új oktatási törvény és ellentmond az európai értéke...

Az ukrajnai magyar és román közösség anyanyelvi oktatáshoz való jogáért szólalt fel Winkler Gyula hétfő este Strasbourgban, ahol az Európai Parlament tart plenáris ülést. Az RMDSZ EP-képviselője arra kérte Petro Porosenko ukrán államfőt, hogy ne hirdesse ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. szeptember 12., kedd 11:05
383  384  385  386  387  388  389  390  391