A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Agrár-vállalkozói tanfolyamot tartott a pedagógusfórum

Ingyenes agrár-vállalkozói tanfolyamot szervezett a  Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) Eszéken. A Magyarország miniszterelnökségének támogatásával létrejött képzésen szó volt többek között a vállalkozás stratégiai fejlesztéséről, tervezéséről...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. március 16., csütörtök 12:07
Parlamenti képviselőnk Davor Ivo Stier miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

Múlt pénteken hivatalában fogadta Jankovics Róbert parlamenti képviselőnket Davor Ivo Stier horvát kormányfőhelyettes és külügyminiszter. A bő egyórás megbeszélésen többek között a horvátországi magyarságot érintő problémákról tárgyaltak.
 
Ja...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. március 16., csütörtök 12:06
Koszorúzás Csúzán, alkalmi műsor és ünnepi szónoklatok Bellyén

A HMDK március 15-ei központi ünnepi rendezvénysorozata vasárnap délután Csúzán kezdődött koszorúzással, majd a bellyei kultúrotthonban alkalmi műsorral tisztelegtünk történelmünk egyik mérföldköve előtt.

A március 15-ei megemlékezés, mint mind...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. március 16., csütörtök 12:06
Kelemen Hunor március 15-i ünnepi beszéde Nagyszalontán

Tisztelt Ünneplők, kedves barátaim!
 
Embert próbáló nehéz időkben mind az egyénnek, mind a közösségnek szüksége van kapaszkodókra, támpontokra, olyan világító tornyokra, amelyek eligazítják az úton, kivezetik az útvesztőből, megmutatják a jó,...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. március 15., szerda 19:42
Törvénytervezetben kéri március 15. hivatalos ünneppé nyilvánítását az RMDSZ

„Március 15. a romániai magyar közösség számára örök értékű üzenettel bír. Ez a mi kisebbségi jogainkért és szabadságunkért vívott örökös küzdelmünk szimbóluma. Éppen ezért azt akarjuk, hogy az állam hivatalosan is ismerje el nemzeti ünnepünket. Legyen má...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. március 15., szerda 19:42
387  388  389  390  391  392  393  394  395