A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Számos program kerül megrendezésre az Esterházy-emlékévben

A Pázmaneum Társulás 2016 decemberében hirdette meg a 2017-es esztendőre az Esterházy-emlékévet, Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából. A felhíváshoz több szervezet csatlakozott a Kárpát-medencéből.
Február 9-én Alsóbodokon tanácsko...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. február 13., hétfő 10:23
RMDSZ: a tanügyminisztérium tervezetét ki kell bővíteni úgy, hogy a magyar diáko...

A tanügyminisztérium végre belátta, képtelenség elvárni, hogy a román és magyar anyanyelvű diákok ugyanolyan feltételek mellett tanulják a román nyelvet. Évekkel ezelőtt kellett volna ezt a lépést megtenni, ráébredni, hogy a diákok érdeke a legfontosabb. ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. február 11., szombat 14:09
Kelemen Hunor az MPP kongresszusán: meg kell óvnunk a romániai magyar közösséget...

Ma egy olyan hatalmi harc folyik Romániában, amely arról szól, hogy kik hozzák meg a döntéseket a következő években. Azok, akiket az emberek megválasztottak, akik felelősségre vonhatók négyévente a választásokon, vagy olyanok, akik más hatalmi ágakat képv...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. február 11., szombat 14:08
Kelemen Hunor: a párbeszédben, a kölcsönös tiszteletben hiszünk, a többség és ki...

Kelemen Hunor: a párbeszédben, a kölcsönös tiszteletben hiszünk, a többség és kisebbség viszonyában ezekre építkezve lehet előrelépni
 
A Magyarországi Nemzetközi Sajtóegyesület (HIPA) meghívására február 9-én, csütörtökön Budapesten tartott ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. február 10., péntek 13:16
Közösen a magyarság megtartása érdekében - a HMDK-val tárgyalt Pécs polgármeste...

A HMDK vezetősége bellyei székházában fogadta Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét. A találkozón a két térség gazdasági és kulturális kapcsolatának elmélyítéséről tárgyaltak.
 
 
Eszék és Pécs város kapcsolata a távoli, közös magyar-horvát...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. február 9., csütörtök 11:18
390  391  392  393  394  395  396  397  398