A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Újra Laczikó Enikő az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának vezetője

Az RMDSZ által javasolt Laczikó Enikőt nevezte ki az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának (DRI) élére Sorin Grindeanu miniszterelnök. Laczikó Enikő 2015 októberéig vezette a kisebbségi kérdésekkel foglalkozó hivatalt, jogászként, a magyar ügy és a kisebbsé...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 30., kedd 19:56
A Nemzeti Összetartozás Napja Nagyváradon

A Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében ebben az évben is megemlékeznek a trianoni diktátumról a Nemzeti Összetartozás Napja (június 4.) közeledtén. A megemlékezésre június 2-án, pénteken 18 órától a Partiumi Keresztén...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. május 30., kedd 19:02
Tájékoztató fórum a régió gépipari szektorát érintő nehézségekről és azok áthida...

Az eszéki Gazdasági Kamara adott helyet múlt csütörtökön annak a tájékoztató fórumnak, amelyen a régió gépipari szektorát érintő nehézségekről és azok áthidalásáról beszéltek horvátországi és magyarországi szakemberek.
Eszék a 2011-es adatok alapján...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 25., csütörtök 13:41
Átadták a felújított ifjúsági otthont

Pár hét alatt sikerült Laskó egyik leglepusztultabb épületét ismét a közösségi élet központjává tenni. Az ún. ifjúsági otthonról van szó. Hogy a laskóiak számára fontos épület újult meg, azt a múlt pénteki nyitórendezvény is bizonyítja, nagyterme zsúfolás...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 25., csütörtök 13:40
Horvátországi önkormányzati választások 2017

Mind a négy magyar kisebbségi elöljáró-helyettesi posztot a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) által támogatott jelölt fogja betölteni.
 
Nagy számban mentek el szavazni magyarjaink múlt vasárnap. A választás eredményes volt:...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 25., csütörtök 13:40
390  391  392  393  394  395  396  397  398