A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tájékoztató fórum a régió gépipari szektorát érintő nehézségekről és azok áthida...

Az eszéki Gazdasági Kamara adott helyet múlt csütörtökön annak a tájékoztató fórumnak, amelyen a régió gépipari szektorát érintő nehézségekről és azok áthidalásáról beszéltek horvátországi és magyarországi szakemberek.
Eszék a 2011-es adatok alapján...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 25., csütörtök 13:41
Átadták a felújított ifjúsági otthont

Pár hét alatt sikerült Laskó egyik leglepusztultabb épületét ismét a közösségi élet központjává tenni. Az ún. ifjúsági otthonról van szó. Hogy a laskóiak számára fontos épület újult meg, azt a múlt pénteki nyitórendezvény is bizonyítja, nagyterme zsúfolás...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 25., csütörtök 13:40
Horvátországi önkormányzati választások 2017

Mind a négy magyar kisebbségi elöljáró-helyettesi posztot a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) által támogatott jelölt fogja betölteni.
 
Nagy számban mentek el szavazni magyarjaink múlt vasárnap. A választás eredményes volt:...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 25., csütörtök 13:40
Háromnyelvű helységnévtáblát tesznek ki Zilahon

Ma, május 25-én Zilah Város Tanácsa egyöntetűen elfogadta az RMDSZ tanácsosai által benyújtott határozattervezetet, amely szerint háromnyelvű – román, magyar, német – helységnévtáblát helyeznek ki a város bejáratainál: Zalău, Zilah, Zillenmarkt – tájékozt...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 25., csütörtök 10:47
Balázs Ferenc-emlékkonferencia és ünnepi megemlékezés

2017. május 26–27-én „Jövőnek magját hordozom” címmel emlékkonferenciára és ünnepi megemlékezésre kerül sor Balázs Ferenc halálának 80. évfordulóján.

A Magyar Unitárius Egyház, a Mészkői Unitárius Egyházközség, a Kolozsvári Magyar Történe...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2017. május 24., szerda 13:16
392  393  394  395  396  397  398  399  400