A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A Felvidékről kitelepített magyarokra emláékeztünk

A Pázmaneum Társulás a járványügyi előírások miatt idén rendhagyó módon emlékezett meg a felvidékről kitelepített magyarok emléknapjáról, április tizenkettedikéről a Magyar Megmaradásért polgári társulás általa emelet dunaszerdahelyi emlékműnél.
Kar...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. április 15., csütörtök 21:28
Jó, ha tisztában van a dolgokkal az erdélyi választópolgár

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács egyik legnagyobb ügyfélforgalmat lebonyolító demokrácia-központjában, a marosvásárhelyi irodában tartott sajtótájékoztatót Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke.
Az elmúlt negyedév tevékenységének értékelése ka...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. április 14., szerda 19:38
HMDK-közgyűlés Kiskőszegen

Március 30-án került sor a HMDK kiskőszegi alapszervezetének rendes évi közgyűlésére.
 
 
A kultúrotthonban rendezett közgyűlésen a járványhelyzetre való tekintettel csupán az egyesület elnöksége és tagsága vett részt, vendégeket nem hív...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 9., péntek 09:14
A gazdakör újabb építőanyag-adományt szállított Petrinjába

A HMDK Gazdaköre, az elsők között reagálva a tavaly decemberi földrengésre, gyűjtést szervezett a károsultak megsegítésére. A jelentős pénzadományból az érintettek igényei szerint ismét építőanyagot vásárolt, melyet elszállított a katasztrófa sújtotta tér...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 9., péntek 09:14
Ápolják a locsolkodás hagyományát a csúzai fiatalok

A csúzai fiatalok Fica Jánossal, valamint a Csárdás népi tánccsoport legénytagjaival az élükön húsvét hétfőn felkerekedtek, hogy megöntözzék a lányokat Csúzán és Vörösmarton.  
 
A húsvéti locsolás egy ősi katartikus rítus keresztényiesített f...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 9., péntek 09:13
5  6  7  8  9  10  11  12  13