A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Nagykorúvá vált a nagyszebeni Ars Hungarica magyar kulturális fesztivál

Számos érdeklődővel vette kezdetét a 18. Ars Hungarica magyar kulturális fesztivál Nagyszebenben, a nyitógálára pénteken, november 10-én került sor a Thalia Filharmónia dísztermében. 

A tíz napos fesztivál nyitóeseményén Serfőző Levente, az Ars H...

Híd - Szebeni Magyarok Egyesülete
Külhoni civil szervezetek - 2023. november 14., kedd 09:26
Pénteken kezdődik a 18. Ars HUNGARICA fesztivál Nagyszebenben

A nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztivál a helyi kulturális kínálat egyik fontos, nemzetközileg elismert és közkedvelt, a szórvány magas színvonalú rendezvénye, amely sokszínűségével van jelen Erdély és Kárpát-medence kulturális életében. A tizennyolcadik ki...

Híd - Szebeni Magyarok Egyesülete
Külhoni civil szervezetek - 2023. november 8., szerda 11:28
Az EMGESZ neheztelése

Az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületeinek Szövetsége az alábbi sajtóközleményt adta ma ki Kolozsváron Ha már nem segítenek, legalább ne is kampányoljanak a gazdákkal! címmel.
*
Az elmúlt három év kormányzati munkája kétséget kizáróan mutatta meg...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. november 7., kedd 17:32
Tisztelet Bolyainak és Temesvárnak

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, egykori temesvár-belvárosi református lelkipásztor is részt vett a Bolyai 200 című rendezvénysorozat megnyitóján pénteken. A háromnapos mű...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. november 7., kedd 08:39
A pesti srácoktól a váradi srácokig

Ebben az esztendőben a magyar nemzeti ünnep előestéjén, október 22-én tartották meg Nagyváradon a hagyományos megemlékezést az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról. A városháza üléstermében író-olvasó találkozót szervezett a Magyar Polgári Egy...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. október 24., kedd 07:31
5  6  7  8  9  10  11  12  13