A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kisebbségi napot tartottak Vukovár-Szerém megyében is

Vukovár-Szerém megyében minden évben megtartják a megyében élő kisebbségek napját. A rendezvényre a megye minden részéből érkeztek nemzetiségi csoportok, amelyek kultúrájukból és hagyományaikból, gasztronómiájukból adtak ízelítőt. A megye magyarságát az Ó...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. május 13., péntek 10:48
Kisebbségek napja Eszéken

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület képviselte a magyarságot az Eszék Város Kisebbségeinek Napján. Standjuknál gazdag ételkínálat mellett kézműves szakcsoportjuk munkái voltak kaphatók, a színpadon pedig tánccsoportjuk is fellépett.
Eszék...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. május 13., péntek 10:47
Ki énekelheti a székely himnuszt?

Bejárta a médiát a hír, hogy Romániában a többségi szélsőnacionalisták magyarellenes megnyilvánulásokra ragadtaták magukat annak kapcsán, hogy a ljubljanai divízió I/A jégkorong világbajnokságon a magyar és a román válogatott vasárnapi mérkőzése után a ro...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. május 11., szerda 18:45
A kettős mérce ellen az SZNT

Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács elnökének az aláírásával adott ma ki közleményt a romániai autonomista polgári szervezet Ha jó a munkánk és az adónk Romániának, legyen jó a himnuszunk is! címmel. Alább idézzük: 
 
Különös módon emlékez...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. május 11., szerda 14:25
Az EMNT Küldöttgyűlésének zárónyilatkozata

Mi, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) 2022. május 7-én Sepsiszentgyörgyön megtartott Küldöttgyűlésének résztvevői, erdélyi magyar közösségünk jövője iránt érzett felelősségtudattal, nemzeti közösségünk és önrendelkezési harcunk iránti elköteleződéss...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. május 9., hétfő 09:23
5  6  7  8  9  10  11  12  13