A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Rendszerváltók – Közéleti fórum Németh Zsolttal
Külhoni civil szervezetek - 2024. február 18., vasárnap 11:14

A Pázmaneum polgári társulás 2024. február 23-án rendhagyó történelemóra keretében emlékezik meg a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjáról a Közös Igazgatású Szakközépiskola – Szabó Gyula 21 dunaszerdahelyi oktatási intézményben délelőtt 9:30 órától, illetve 17:30 órától a Csemadok Bacsák utcai székházában „Rendszerváltók” címmel középiskolai közéleti fórumot tart, amelynek vendége a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Dr. Németh Zsolt.
A szakközépiskolában Tolnai Gyula, MCC-Rubicon Történettudományi Műhely, PhD kutató, történész
tart rendhagyó történelemórát Elhurcolva – Távol a hazától, rabszolgasorsa ítélve címmel.
Az előadás után a Diktatúrák áldozatainak emlékhelyénél helyezi el az emlékezés koszorúját az előadó történész, Karaffa Attila a Pázmaneum Társulás elnöke, Dunaszerdahely város alpolgármestere és az iskola diákjai Klőr Levente tanár vezetésével.
Az esti közéleti fórumon a megjelenteket Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás elnöke üdvözli, amelyen közreműködnek a Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai.
A közéleti fórum előtt 17 órától néma főhajtásra kerül sor a Városháza melletti Diktatúrák áldozatainak emlékművénél.
A Pázmaneum Társulás kezdeményezésére került a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja a város jeles napjai közé is, amelynek célja a kommunista rendszer áldozatairól való megemlékezés, illetve a diktatórikus rendszerek veszélyeire való figyelmeztetés az ifjúság és a felnőtt lakosság körében.

1 csatolt kép
Meghívó
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA