A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Küldöttgyűlést tartott a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) november 18-án a marosvásárhelyi Vártemplomban tartotta XXIV. küldöttgyűlését – közölte ma az erdélyi civil szervezet sajtószolgálata.
A napirend előtt a küldötteket köszöntötte Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. november 20., hétfő 14:16
Erdély szépségeit fedeztük fel újra Benedekffy Katalinnal

Hét helyszínen találkozhatott a Dél-erdélyi magyar közösség Benedekffy Katalin művésznővel november 10. és 16. között. Az események alkalmával a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett-, Príma díjas-, MMA ösztöndíjas művésznő az Egy csipetnyi Erdély című...

Híd - Szebeni Magyarok Egyesülete
Külhoni civil szervezetek - 2023. november 17., péntek 17:23
Színes kulturális porgramok várják az érdeklődőket nagyszebeni Ars Hungarica mag...

Számos érdeklődőt vonzott a 18. Ars Hungarica magyar kulturális fesztivál első hét napja Nagyszebenben. A második hétvége, azaz a fesztivál utolsó három napja is szórakoztató és minőségi kulturális programokat ígér. 

Pénteken a Gyulai Várszínház ...

Híd - Szebeni Magyarok Egyesülete
Külhoni civil szervezetek - 2023. november 17., péntek 11:28
Az erdélyi Minta jótékonysági akciója

Tizennegyedik alkalommal szervezi meg az „Egy cipősdoboznyi szeretet” elnevezésű jótékonysági akcióját Marosvásárhelyen az Erdélyi Magyar Szövetség ifjúsági szervezete, a Minta.
A kezdeményezés során cipősdobozokban elhelyezett ajándékokat gyűjtenek...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. november 15., szerda 22:48
Megjelent a VÁRAD novemberi száma

Az irodalmi, művészeti, kulturális, társadalmi, tudományos folyóirat 22. évfolyamának 11. havi száma – akárcsak az előző, az októberi – megidézi az 1956-os magyar forradalmat és szabadságharcot, amelynek elfojtása a szovjet csapatok novemberi eleji bevonu...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. november 15., szerda 09:56
9  10  11  12  13  14  15  16  17