A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Az Európai Parlament kulturális bizottságában elítélték a Minority SafePack elut...

„A Minority SafePack elutasítása kapcsán felmerül a gyanú, hogy az Európai Bizottság egyszerűen a könnyebb utat választotta, ahelyett, hogy intézkedéseket javasolt volna az Európai Unió kulturális és nyelvi sokféleségének védelmében, hogy elindított volna...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. február 25., csütörtök 14:19
RMDSZ: tovább fejlesztjük az egészségügyi intézményeket és támogatjuk a közösség...

„A 2021-es költségvetés kidolgozásakor az RMDSZ prioritása az volt, hogy a száz százalékban helyben maradt személyi jövedelemadó elosztásakor megerősítsük a helyi és megyei önkormányzatokat, és bevezessük az állami finanszírozását a helyi, megyei önkormán...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. február 25., csütörtök 14:19
Verőce: kinyomtatták a kétnyelvű mesekönyveket

A Verőce-Dráva Mente Megyei Magyarok Közösségének közreműködésével kinyomtatták Jurković Matea kétnyelvű könyvét. Negyven példány készült a kiadványból, amely az óvodások és az iskoláskorú alsós gyerekek magyarnyelv-tanulását hivatott segíteni.
J...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 25., csütörtök 12:57
Készülnek a magyar tankönyvek

A szeptemberi iskolakezdésre 35 új, magyarra fordított tankönyv és gyakorlófüzet áll majd a magyarul tanuló általános iskolások rendelkezésére – mondta Andócsi János, az Eszéken működő Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (HMOMK) igazgatója...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 25., csütörtök 12:57
Önkormányzati választások lesznek május 16-án

Jankovics: „Készek vagyunk vállalni a felelősséget a Bellyei és a Hercegszőlősi járás vezetéséért. Ha összefogunk, mindkettőben nyerhetünk!”
 
Május 16-án elöljárókat, polgármestereket, zsupánokat, járási, városi és megyei közgyűléseket válasz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. február 25., csütörtök 12:57
9  10  11  12  13  14  15  16  17