A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Éves közgyűlés a pakráci magyaroknál

Múlt héten a Jankovich-kúriában került sor a Pakráci Magyarok Közösségének éves közgyűlésére, amelyen többek között arról is tárgyaltak, hogy folytatják identitásmegőrző munkájukat.
 
A Pakráci Magyarok Közössége az egyik legaktívabb magyar sz...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. március 18., péntek 14:24
A HMDK március 15-ei központi rendezvénye

Ács Gedeon, Kossuth tábori lelkészének bellyei szülőházától indult, a csúzai temetőben, a síremlékénél zárult a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) március 15-ei központi rendezvénye.
 
Az 1848-49-es magyar forradalom és s...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. március 18., péntek 14:23
A békességnek és az igazságnak az útján

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt közös nagyváradi megemlékező rendezvényei Tőkés László EMNT-elnök részvételével kezdődtek és fejeződtek be 2022. március 15-én.
Délelőtt Konrad Kazimierz Rulikowski lengyel dzsidás kapitá...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. március 16., szerda 13:54
Oláh Miklós-díjat kapott Tőkés László Miskolcon

Az Oláh Miklós-díjat a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség, a Lévay József Közművelődési Egyesület és a Nyilas Misi Alapítvány 2017-ben közösen alapította a gyülekezet egykori tagja, Oláh Miklós 21 évesen kivégzett 56-os mártír emlékének ápolására. ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. március 15., kedd 00:22
Tiszteletet a zászlónak!

A sepsiszentgyörgyi székhelyű Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület közleményt adott ki a március 15-i magyar nemzeti ünnep előtt. Ebben olvashattuk: „Közeledik március 15-e, amikor a magyar többségű településeket piros-fehér-zöld nemzeti színekkel ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 13., vasárnap 21:40
9  10  11  12  13  14  15  16  17