A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tanévnyitót tartottak a Partiumi Keresztény Egyetemen

Az egyetemi templomként is szolgáló nagyvárad-újvárosi református templomban megrendezett ünnepéllyel nyílt meg a Partiumi Keresztyén Egyetem 2021/2022-es tanéve. Az új erőre kapott vírusjárványnak betudhatóan jobbára csak a gólyák, azaz az elsőéves hallg...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. október 6., szerda 15:40
Kincses Előd 80 éves

A nyárádmenti Eheden található kúriáján, családja és barátai népes közösségében köszöntötték 2021. október 2-án, 80. születésnapján Kincses Előd ügyvédet, polgár- és emberjogi harcost, közírót, jogi szakírót.
Az 1989-es temesvári népfelkelés kirobb...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. október 5., kedd 22:07
Kitüntették Pataki István partiumi költőt

Magyarország kolozsvári főkonzulátusán vehette át a díjazott egy bensőséges ceremónia keretében szeptember 30-án a neki megítélt magyar állami kitüntetést, a Magyar Érdemkereszt polgári tagozatának legmagasabb fokozatát. Előbb Mile Lajos főkonzul olvasta ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. október 3., vasárnap 14:17
A Vukovár-Szerém megyei kisebbségek napja

A megyei nemzetiségi önkormányzatok és képviselők koordinációja a megyei kisebbségek bemutatójával ünnepelte meg vasárnap a Vukovár-Szerém megyei kisebbségek napját. Az esemény házigazdája a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat volt.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. október 1., péntek 11:52
A Magyar Diplomáciai Akadémián tartott előadást Jankovics Róbert

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő Magyar Diplomáciai Akadémián tartott előadást múlt pénteken Budapesten Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.
A Magyar Diplomáciai Akadémia a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítás...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. október 1., péntek 11:51
9  10  11  12  13  14  15  16  17