A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kényes témák, visszásságok

Négy különböző témában tartott sajtótájékoztatót Nagyváradon Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke és Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke.
A közelgő népszámlálás kapcsán C...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. január 20., csütörtök 21:39
SZNT: nincs új a nap alatt

Az idei népszámlálás kapcsán Romániában kibontakozott magyar-székely álvita kapcsán a Székely Nemzeti Tanács Állásfoglalás a székelyek magyar nemzeti önazonosságáról címmel adott ki ma egy közleményt, amelyben nemes egyszerűséggel jelenti ki: az SZNT ugya...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 20., csütörtök 15:51
Büntetések helyett tájékoztatást és emberi eljárást!

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége az alábbi közleményt bocsátotta ki a román hatóságok büntetőhadjárata kapcsán:

Tavaly december 15-ét követően, a 2021/129. számú sürgősségi kormányrendelet érvénybe lépése óta, a törvények és rendele...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. január 15., szombat 11:42
Felélesztik a régi hagyományokat Kopácson

A HMDK kopácsi alapszervezete keretében működő hagyományőrző műhely január 6-án tartotta Régmúlt hagyományok nyomában – karácsonytól vízkeresztig című programját.
 
 
A kopácsi HMDK-alapszervezet természetesen decemberben osztotta ki ka...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 14., péntek 12:04
Tisztújító közgyűlés a pedagógusszervezetnél

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) nemrég tartotta tisztújító közgyűlését Kopácson. A tanácskozáson az elmúlt időszakot értékelték, valamint a megvalósult és folyamatban lévő beruházásokról számoltak be.
 
Csapó Nándor, a HMPF el...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 14., péntek 12:04
12  13  14  15  16  17  18  19  20