A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kopácsiak egy zengővárkonyi rendezvényen

A HMDK kopácsi alapszervezete a hétvégén a magyarországi Zengővárkonyba szervezett látogatást azzal a céllal, hogy ápolják a két település közti, a háborús menekültség éveiben született kapcsolatokat.
Zengővárkony Baranya megyében, a Pécsváradi jár...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 13., csütörtök 14:19
Folyamatosak a fejlesztések a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban

Három évvel ezelőtt került sor Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) tulajdonában lévő kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központ hivatalos átadóünnepségére. A magyar kormány támogatásából épült létesítményt azóta is folyamatosan fejlesztik.
A...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 13., csütörtök 14:17
Tisztújító ülésre készül a Székely Nemzeti Tanács

Az önszerveződés a szabad Székelyföld szívverése címmel adott ki ma közlemény a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen. Az Izsák Balázs elnök által jegyzett kommüniké így szól:
„Összehívom a Székely Nemzeti Tanács ülését Marosvásárhelyre, november ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 12., szerda 12:45
Centenáriumi kiállítás nyílt Wagner Nándor emlékére Budapesten

Nagyszabású kiállítással emlékezik A bölcselet szobrásza címmel a budapesti Műcsarnok a száz éve Nagyváradon született Wagner Nándor szobrászra október 8-ától. A tárlat ünnepélyes megnyitójára az 1922. október 7-én világra jött művész születésének 100. év...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 11., kedd 21:41
Az október 6-i nagyváradi megemlékezésről

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt a hagyományokhoz híven közös megemlékezést tartott október hatodikán, nemzeti gyásznapunkon, Nagyváradon.
A szabadságharc mártírjai előtti tisztelgés Nagysándor József honvéd tábornok, az...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 7., péntek 13:53
16  17  18  19  20  21  22  23  24