A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Ellenzik Sepsiillyefalván az autópálya új nyomvonalát

Váratlanul új nyomvonalat jelöltek ki az A13-as, Háromszéken is áthaladó majdani romániai autópálya Illyefalva melletti szakaszának. Az új nyomvonal Aldoboly és Illyefalva mellett nem keletről, hanem nyugatról halad el, túlságosan közel a házakhoz, ami a ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. február 3., csütörtök 22:36
Megújult a magyarok otthona Nagypiszanicán

Tavaly év végén kívül-belül megújult a nyugat-szlavóniai Nagypiszanicán a helyi magyarok otthona. Az épület új szigetelést, korszerű nyílászárókat és központi fűtést is kapott.
A Bilogora lejtőin elterülő Nagypiszanicán él a nyugat-szlavóniai magyar...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 28., péntek 13:43
Új családhoz került a vándorbölcső

A magyar Agrárminisztérium még 2020-ban, a Nemzeti Összetartozás Évének keretében indította el az „Agrár-Vándorbölcső” programját külhoni magyar, mezőgazdaságból élő és gyermeket váró családok támogatására. A horvátországi magyarok bölcsőjét a HMDK Gazdak...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 28., péntek 13:43
Megünnepeltük a magyar kultúra napját

Kölcsey Ferenc 199 évvel ezelőtt, 1823. január 22-én tisztázta le nemzeti imánk, a Himnusz kéziratát, erre emlékezve ünnepeljük e téli napon a magyar kultúra napját. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) központi ünnepségét ezúttal a pécs...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 28., péntek 13:43
Tőkés László: „Sorsunk alakulása függ a magyarországi választások kimenetelétől!...

Sajtótájékoztatót tartott Szatmárnémetiben Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke és Veres-Kupán Enikő, az EMNT Szatmár megyei elnöke.
„Miként azt az ó- és újévi üzenetemben is megfog...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 26., szerda 20:21
16  17  18  19  20  21  22  23  24