A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Méltóképpen megünnepeltük a magyar kultúra napját

A magyar kultúra napja a Himnusz születésnapja
A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a ma az ukrán határ mentén fekvő Szatmárcsekén ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. január 27., péntek 19:45
Magyar állampolgársággal nem rendelkező erdélyiek figyelmébe

„Amennyiben Ön még nem magyar állampolgár, de szeretné a könnyített honosítási eljárás révén megszerezni a magyar állampolgárságot, azt legegyszerűbben az EMNT-s demokráciaközpontok munkatársainak segítségével teheti meg” – közölte friss felhívásában az E...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. január 23., hétfő 11:14
A magyar kultúra napja alkalmából: színházi est Várdarócon

A Várdaróc Magyar Kultúregyesület meghívására a bezdáni (Vajdaság) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszói három év kihagyás után ismét Várdarócon mutatkoztak be. Ray Conney Család ellen nincs orvosság című vígjátékát Foki István rendezésében látha...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. január 20., péntek 09:37
2022 a felújítás éve volt az eszéki magyar iskolaközpontban

Teljesen megújult az óvoda, felújították az intézmény villanyhálózatát, modern köntöst kapott a rendezvényterem, és a sportcsarnokot is kifestették az Eszéken működő Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban (HMOMK).
1999-ben nyitott...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. január 20., péntek 09:37
A vándorbölcső negyedik állomása

Tavaly decemberben új családhoz került a horvátországi magyarok vándorbölcsője, a várdaróci Beno család használhatja az elkövetkező időszakban. 

A 2012 óta működő és folyamatosan bővülő „vándorbölcső-mozgalom” keretében fabölcsők adományozásával...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. január 20., péntek 09:36
19  20  21  22  23  24  25  26  27