A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A Csallóköz szívében is megemlékeztek Trianonra

A Pázmaneum Társulás szervezésében került sor 2022. június 4-én a Trianoni gyertyagyújtásra a dunaszerdahelyi Városi Sport- és Szabadidőparkban.
Megtisztelte a rendezvényt dr. Szacsúri János, Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének konzulja is, ak...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2022. június 6., hétfő 14:54
Méltatlanul elfeledett székely vértanúk

Május 27-én ülésezett Marosszék Székely Tanácsa, az erről kiadott közlemény szerint a gyűlés kezdetén a jelenlévők megemlékeztek a két, méltatlanul elfeledett székely vértanúról, Benedek Dánielről és Bertalan Lászlóról, akiket 1854. május 27-én végezték k...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. május 31., kedd 10:40
Andócsi János marad az eszéki magyar iskolaközpont igazgatója

Folytathatja intézményvezetői tevékenységét Andócsi János, aki újabb öt évre kapott igazgatói megbízatást a horvátországi magyarok „csúcsintézményében”.
Az eszéki székhelyű Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központot 1999. szeptember 28...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. május 27., péntek 12:54
Újabb játszóteret adtak át, ezúttal Dárdán

A budapesti Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016-ban indított nagyszabású óvodafejlesztési programot, melynek köszönhetően több száz óvoda és játszótér újul meg Kárpát-medence-szerte. Horvátországban is számos település gazdagodott szép és modern játszótér...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. május 27., péntek 12:53
A Tordincei járás díszpolgárává avatták Jankovics Róbertet, a HMDK elnökét

A Tordincei járási napok zárásaként a közigazgatási egység képviselő-testületi ülésen ünnepélyes keretek között kivételes támogatásáért díszpolgárrá avatták Jankovics Róbertet, a HMDK elnökét.
Programsorozattal ünnepelték a Tordincei járás napját...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. május 27., péntek 12:53
19  20  21  22  23  24  25  26  27