A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László: „Sorsunk alakulása függ a magyarországi választások kimenetelétől!...

Sajtótájékoztatót tartott Szatmárnémetiben Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke és Veres-Kupán Enikő, az EMNT Szatmár megyei elnöke.
„Miként azt az ó- és újévi üzenetemben is megfog...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 26., szerda 20:21
Újabb kétnyelvű mesekötet

 
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei szervezete újabb kétnyelvű mesekötetet adott ki. Ezúttal Ludas Matyi történetét fordították le a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából, a kötet 2021 decemberében jelent meg.
 
A HMDK Tengermelléki...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 24., hétfő 09:49
A horvátországi magyarság ügyeiről Budapesten és Zágrábban

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnöke, Jankovics Róbert a hét elején Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettessel tárgyalt a horvátországi magyarsággal kapcsolatos kérdésekről, szerdán pedig Horvátország külügyminisztere, Gor...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 24., hétfő 09:48
Kényes témák, visszásságok

Négy különböző témában tartott sajtótájékoztatót Nagyváradon Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke és Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke.
A közelgő népszámlálás kapcsán C...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. január 20., csütörtök 21:39
SZNT: nincs új a nap alatt

Az idei népszámlálás kapcsán Romániában kibontakozott magyar-székely álvita kapcsán a Székely Nemzeti Tanács Állásfoglalás a székelyek magyar nemzeti önazonosságáról címmel adott ki ma egy közleményt, amelyben nemes egyszerűséggel jelenti ki: az SZNT ugya...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 20., csütörtök 15:51
19  20  21  22  23  24  25  26  27