A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Megjelent a Várad folyóirat friss száma

A Nagyváradon szerkesztett irodalmi, művészeti, kulturális, társadalmi, tudományos folyóirat 22. évfolyamának idei második, februári lapszáma az egyik alapítót, Lipcsei Mártát hozza (vissza) az olvasók látókörébe: Költőköszöntő címmel Dénes László írt az ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. február 15., szerda 18:25
A Székely Szabadság Napján adjunk választ Románia külügyminiszterének!

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) friss, a fenti címmel Marosvásárhelyen kiadott közleménye a román diplomácia legújabb mesterkedésére reagál, de nem csak. Alább olvasható.
*
 A magyar közvéleményt felkavarta a hír, hogy a román külügyminisztérium b...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. február 10., péntek 15:12
Elhunyt Kozma Dezső irodalomtörténész

A jeles erdélyi tudóst és oktatót, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem címzetes professzorát kolozsvári lakásán érte február 5-én a váratlan és gyors halál.
Kozma Dezső 1935. november 6-én született...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. február 6., hétfő 10:50
Mindszenty-kiállítás nyílik Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Vámbéry Ármin Gimnázium szervezésében kerül sor az Életkapuk – interaktív kiállítás fiataloknak c. tárlat megnyitójára 2023. február 9-én 13:30 órakor Dunaszerdahelyen, a Vámbéry Ármin Gimnázium épületé...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2023. február 5., vasárnap 21:58
Gyújts egy gyertyát a békéért

A Pázmaneum Társulás felhívással fordul mindazokhoz, akik a mai kor kiélezett társadalmi és politikai helyzetében a vitás kérdéseket békés eszközökkel szeretnék megoldani, hogy február 14-én, Szent Cirill és Metód, Európa társvédőszentjeinek napján egy sz...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2023. február 5., vasárnap 21:58
19  20  21  22  23  24  25  26  27