A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Akik a nemzeti régiókért megmozgatták Európát

A Székely Nemzeti Tanács hagyományosan március 10-én, a Székely Szabadság Napján adja át a Gábor Áron-díjat az előző évre. Az idei kitüntetések az elmúlt év legnagyobb nemzetközi sikeréhez köthetők, amely méltán viselte a Székely Nemzeti Tanács jelmondatá...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. február 7., hétfő 15:46
Régiónkat képviselték a borturisztikai kiállításon

Anyaországi és határon túli magyar borászatok is részt vettek a BorÉRT burturisztikai konferencián és kiállításon. A HMDK Gazdakörét a Szabó pincészet képviselte.
A BorÉRT Borturisztikai Egyesület negyedik alkalommal rendezte meg Magyarország egyet...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 4., péntek 14:21
Törődnek a legidősebbekkel is

A vörösmarti Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület vezetői a hétvégén falujuk egyik legidősebb lakosát lepték meg ajándékukkal.  
 
 
Egy hónap telt el karácsony óta, e legmeghittebb keresztény ünnepünk táján sokakban ébred fel a jótékon...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 4., péntek 14:21
Vukovár: tartalmas beszámoló a megyei magyar önkormányzat ülésén

Hétfőn tartotta soros ülését a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat, ahol a beszámolók során összefoglalták az elmúlt időszakban folytatott tevékenységet.
 
A járványhelyzet ellenére a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi ön...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 4., péntek 14:20
Ellenzik Sepsiillyefalván az autópálya új nyomvonalát

Váratlanul új nyomvonalat jelöltek ki az A13-as, Háromszéken is áthaladó majdani romániai autópálya Illyefalva melletti szakaszának. Az új nyomvonal Aldoboly és Illyefalva mellett nem keletről, hanem nyugatról halad el, túlságosan közel a házakhoz, ami a ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. február 3., csütörtök 22:36
17  18  19  20  21  22  23  24  25