A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A székelyek is békét akarnak

Ezzel a címml adott ma ki sajtóközleményt a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen, Izsák Balázs elnök szignójával. Alább olvasható.
*   
2023. szeptember 4.    Az emberek békére születnek. Magyarország kormányának békepárti álláspontja egyetemes...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. szeptember 4., hétfő 13:48
Keresztény Európa – közéleti fórum Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Társulás Keresztény Európa címmel közéleti fórumot szervez 2023. szeptember 18-án, 14:00 órai kezdettel a dunaszerdahelyi Városháza tanácstermében. Vendégünk Gál Kinga, európai parlamenti képviselő asszony. Az Európai Parlament Állampolgári...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2023. augusztus 28., hétfő 07:26
Megjelent a VÁRAD folyóirat friss száma

A Nagyváradon szerkesztett VÁRAD című irodalmi, művészeti, kulturális, társadalmi, tudományos folyóirat idei 8., augusztusi száma a manapság kevéssé olvasott-hivatkozott-játszott erdélyi íróra, drámaszerzőre, szerkesztőre, Sütő Andrásra irányítja a figyel...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. augusztus 23., szerda 07:44
Nemzetközi címerakadémikus Erdélyből

A Nemzetközi Címertani Akadémia teljes jogú tagjává választották Szekeres Attila István sepsiszentgyörgyi heraldikust, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnökét, aki 2017 óta levelező tagja volt az akadémiának. Ő az első erdélyi tagja az 1949...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. augusztus 23., szerda 07:43
Az SZNT ünnepi közleménye

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke aláírásával adott ki ünnepi közleményt az erdélyi civil szervezet Hűség Magyarországhoz, Székelyföldhöz: a két haza éthosza címmel a magyarb nemzeti ünnep közeledtével. Alább olvasható.
*
Szent Istv...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. augusztus 17., csütörtök 22:37
13  14  15  16  17  18  19  20  21