A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Keresztény Európa – közéleti fórum Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2023. augusztus 28., hétfő 07:26

A Pázmaneum Társulás Keresztény Európa címmel közéleti fórumot szervez 2023. szeptember 18-án, 14:00 órai kezdettel a dunaszerdahelyi Városháza tanácstermében. Vendégünk Gál Kinga, európai parlamenti képviselő asszony. Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) alelnöke, az Emberi Jogi Albizottság tagja.

A program Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármesterének a köszöntésével kezdődik. Közös imádság hangzik majd el PhDr. Bozay Krisztián, PhD. esperes-plébános vezetésével, amelyet Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás elnökének megnyitó beszéde követ majd.

A Keresztény Európa című panelbeszélgetés résztvevői lesznek Gál Kinga, európai parlamenti képviselő, PaedDr. Farkas Zsolt, a Jópásztor Alapítvány elnöke és Karaffa Attila, a Pázmaneum elnöke.
A társadalmi kérdések megválaszolása után koszorúzásra kerül sor Esterházy János Fő utcai domborművénél.
A közéleti fórumot szentmise zárja a Szent György plébániatemplomban.
 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA