A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Hálaadó szentmise a 17 évért

2005. október 2-án a bakai plébánián tartotta alakuló ülését a Pázmaneum Polgári Társulás, amelynek célja az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítése a Felvidéken, a keresztény erkölcs szellemében. A 17 év alatt számos egyházi és tár...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2022. október 17., hétfő 22:14
Polgári műhelytábor előzte meg a marosvécsi kastélynapot

Pénteken és szombaton az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt tisztségviselői és munkatársai a marosvécsi Kemény-kastélyban tartották meg műhelytáborukat, mely nemcsak – a járvány utáni – újbóli találkozás lehetőségét és a jövőbeli f...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 17., hétfő 15:41
Magyar életjelek a dél-bihari Tenkén

Magyar napokat tartottak a Fekete-Körös menti, Árpád-kori településen, ahol mára már a magyarok lélekszáma jóval ezer fő alá csökkent. A négynapos programsorozat a magyar közösséget összefogó, identitásában megerősítő, minden korosztályt megcélzó szándékk...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 15., szombat 09:00
Kopácsiak egy zengővárkonyi rendezvényen

A HMDK kopácsi alapszervezete a hétvégén a magyarországi Zengővárkonyba szervezett látogatást azzal a céllal, hogy ápolják a két település közti, a háborús menekültség éveiben született kapcsolatokat.
Zengővárkony Baranya megyében, a Pécsváradi jár...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 13., csütörtök 14:19
Folyamatosak a fejlesztések a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban

Három évvel ezelőtt került sor Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) tulajdonában lévő kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központ hivatalos átadóünnepségére. A magyar kormány támogatásából épült létesítményt azóta is folyamatosan fejlesztik.
A...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 13., csütörtök 14:17
10  11  12  13  14  15  16  17  18