A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Újabb kétnyelvű mesekötet

 
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei szervezete újabb kétnyelvű mesekötetet adott ki. Ezúttal Ludas Matyi történetét fordították le a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából, a kötet 2021 decemberében jelent meg.
 
A HMDK Tengermelléki...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 24., hétfő 09:49
A horvátországi magyarság ügyeiről Budapesten és Zágrábban

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnöke, Jankovics Róbert a hét elején Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettessel tárgyalt a horvátországi magyarsággal kapcsolatos kérdésekről, szerdán pedig Horvátország külügyminisztere, Gor...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 24., hétfő 09:48
Kényes témák, visszásságok

Négy különböző témában tartott sajtótájékoztatót Nagyváradon Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke és Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke.
A közelgő népszámlálás kapcsán C...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. január 20., csütörtök 21:39
SZNT: nincs új a nap alatt

Az idei népszámlálás kapcsán Romániában kibontakozott magyar-székely álvita kapcsán a Székely Nemzeti Tanács Állásfoglalás a székelyek magyar nemzeti önazonosságáról címmel adott ki ma egy közleményt, amelyben nemes egyszerűséggel jelenti ki: az SZNT ugya...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 20., csütörtök 15:51
Büntetések helyett tájékoztatást és emberi eljárást!

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége az alábbi közleményt bocsátotta ki a román hatóságok büntetőhadjárata kapcsán:

Tavaly december 15-ét követően, a 2021/129. számú sürgősségi kormányrendelet érvénybe lépése óta, a törvények és rendele...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. január 15., szombat 11:42
20  21  22  23  24  25  26  27  28