A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A Dunántúlon ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma

Február 18-án a Veszprém megyei Döbrönte adott otthont a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által immár tíz éve a Kárpát-medence magyar gazdaszervezeti tevékenységének összehangolására és egységbe tömörítésére létrehozott Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztet...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. február 20., vasárnap 18:33
A Drávaszög mondáit is kötetbe gyűjtötték

A Kárpát-medencei Magyar Legendárium sorozat részeként jelent meg az Őrvidék, a Muravidék és a Drávaköz Legendáriuma is. A horvátországi mondák, történetek összegyűjtésében, szakmai lektorálásában közreműködött a vörösmarti származású Burján István népraj...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 17., csütörtök 14:17
Évindító egyeztető ülés Nagypiszanicán

Nagypiszanicán találkozott Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke a Belovár-Bilogora megyei magyar egyesületek és kisebbségi magyar önkormányzatok vezetőivel.
Pénteken Jankovics Róbert HMDK-elnök és Matijević Olivér ügyvezető elnö...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 17., csütörtök 14:17
A Kárpát-medence magyarságának is előre kell mennie, nem pedig hátra!

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédén – a hosszú évekre visszanyúló, kiváló és határokon átívelő partneri kapcsolatokra való tekintettel – jelen voltak meghívottakként az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) országos és területi képviselői, valamint ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. február 13., vasárnap 18:54
Önkéntesekkel segíti a romániai népszámlálást az EMNP

Az idei romániai népszámlálással kapcsolatos időszerű kérdésekről tartott sajtótájékoztatót Nagyváradon Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Zatykó Gyula, a párt partiumi ügyekért felelős alelnöke.
Az állami adatbázisok összeállít...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. február 9., szerda 14:48
23  24  25  26  27  28  29  30  31