A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Létrejött az Erdélyi Magyar Szövetség keretei közt működő Reform Műhely

Harminc éve alakult meg a Reform Tömörülés, az akkor még egyetlen politikai érdekvédelmi szövetség, az RMDSZ „nemzeti liberális platformja”. Létezésének tíz esztendejében „Az igazi Tulipán – tisztességgel, következetesen” jelmondat jegyében próbálta érvén...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. február 5., vasárnap 11:52
Újabb sikeres eszéki gazdabál

A HMDK Gazdakör szervezésében két év kényszerszünet után múlt szombaton sor került a már hagyományosnak tekinthető gazdabálra. Az esemény helyszíne ezúttal is az eszéki Kristályterem volt, a zenét pedig a vajdasági A.N.T. zenekar szolgáltatta.
Ősein...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. február 3., péntek 18:13
Példaértékű munkát végez a pakráci magyarok egyesülete

Múlt héten került sor a Pakráci Magyarok Közösségének évi közgyűlésére, ahol beszámolók hangzottak el a múlt évi, dicséretre méltó tevékenységük kapcsán.
 
A szórványban működő magyar egyesületek nehezített pályán mozognak. Éppen ezért a kita...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. február 3., péntek 18:13
A Székely Nemzeti Tanács két évtizede

Egy ma kiadott közlemény a Székely Nemzeti Tanács húsz évének állít mementót, az erdélyi civil szervezet elnöke, Izsák Balázs aláírásával. Alább olvasható.
*
A székelyföldi autonómiatörekvés számára jubileumi év az idei. A Székely Nemzeti Taná...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. február 2., csütörtök 19:47
Készülnek a székely szabadság napjára

Az Erdélyi Magyar Szövetség Maros megyei elnöksége Vegyünk részt közösen a Székely Szabadság Napján! címmel adott ki egy felhívást a héten. Alább olvasható:

 Az Erdélyi Magyar Szövetség Maros megyei szervezetének január 19-i megalakulását követ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. január 28., szombat 18:10
21  22  23  24  25  26  27  28  29