A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Szövetség
Az erdélyi Minta jótékonysági akciója
MÁÉRT - 2023. november 15., szerda 22:48

Tizennegyedik alkalommal szervezi meg az „Egy cipősdoboznyi szeretet” elnevezésű jótékonysági akcióját Marosvásárhelyen az Erdélyi Magyar Szövetség ifjúsági szervezete, a Minta.
A kezdeményezés során cipősdobozokban elhelyezett ajándékokat gyűjtenek, melyeket a karácsony közeledtével (december 22-ig) Maros megyei gyermekotthonokba juttatnak el. A szervezők arra kérik a segíteni és ajándékozni vágyókat, hogy elsősorban játékokat, ruhákat, tartós élelmiszereket helyezzenek el az ajándékcsomagokban, a dobozokra pedig írják rá, hogy milyen korosztályú és nemű gyermeknek szánják azokat.
„Az előző évek nagysikerű megmozdulásai bizakodással töltenek el bennünket, hiszen eddig szinte kivétel nélkül sikerült eljutnunk a megye összes gyermekotthonába. Hisszük, hogy idén is számos hátrányos helyzetben élő gyermek karácsonyát varázsolhatjuk szebbé” – nyilatkozta Brassai Hunor, a Minta elnöke.
Az ajándékokat a marosvásárhelyi Dózsa György utca 9. szám alatt, a Hangya-épület harmadik emeletén, a 85-ös bejáratnál adhatják át az érdeklődők hétköznapon, 10 és 14 óra között. A kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információt kaphatnak a 0762/248687-es romániai telefonszámon.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA