A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


„Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között“ – a résztvevők Bellyén egyezte...

Kedden délelőtt Bellyén tartották meg soros egyeztetésüket a „Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között” elnevezésű projekt résztvevői. A kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött tanácskozásnak ezúttal a HMDK volt a házigazdája.
 
A nemze...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. december 9., csütörtök 11:01
Idén is megemlékeztek a délvidéki vérengzésekről és a második világháború áldoza...

A csúzaiak idén is megemlékeztek a délvidéki vérengzésekről és a második világháború helyi áldozatairól a falu központjában levő emléktáblánál. A megemlékezők - az előző évekhez hasonlóan - száz gyertyát gyújtottak.
 A második világháború szörnyűség...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. december 9., csütörtök 11:00
Ismertek a Széchenyi öröksége c. rajzpályázat díjazottjai

2021. november 24-én a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban került sor a Pázmaneum Társulás által meghirdetett rajzpályázat kiértékelésére, amelyet a Széchenyi-emlékév alkalmából hirdetett meg. Sajnos a járványügyi rendelkezések...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. december 7., kedd 13:46
Fellobbant a reményt jelképező második adventi gyertya lángja is a váradi Szent ...

Ismét szép számban gyűltek össze a nagyváradiak advent második vasárnapján a Szent László-plébániatemplom előtt felállított koszorúnál.  Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezeti és a Szent László Egyesület által rendeze...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. december 6., hétfő 15:01
Az Erdélyi Magyar Néppárt üzent a román államfőnek

Klaus Iohannis államelnöknek címzett videóüzenetet (https://bit.ly/3xGa6vy) tett közzé Facebook-oldalán Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke.
A pártelnök ebben elmondja: Klaus Iohannis elhibáz...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. november 29., hétfő 18:57
1  2  3  4  5  6  7  8  9