A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Online zajlott idén a népdaléneklési vetélkedő

Múlt csütörtökön online formában került sor a Kőgyesi Melitta Népdaléneklési Vetélkedőre, mely egyike a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának (HMPF) minden évben megrendezett eseményének.
A HMPF megalakulása óta rendszeresen szervez vetélkedők...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. május 28., péntek 11:17
110 éves a kiskőszegi tűzoltó-egyesület

A múlt héten tartotta közgyűlését a kiskőszegi önkéntes tűzoltó-egyesület, aminek az alkalmából Jankovics Róbertet, a HMDK elnökét, a horvátországi magyarok parlamenti képviselőjét is kitüntették a kiskőszegi tűzoltóotthon felújításában való segítségéért....

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. május 28., péntek 11:17
Elrendelték Tőkés László rágalmazási perének újratárgyalását

Május 26-án Marosvásárhelyen tartott rögtönzött közös sajtótájékoztatót Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és Kincses Előd ügyvéd arról a 24-én meghozott és 25-én kihirdetett legfelsőbb ítélőszéki döntésről, amely hét év után szü...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. május 27., csütörtök 21:20
Ülésezett az EMNT választmánya

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács választmánya a Hargita megyei Parajdon ülésezett, ahol nyilatkozatot fogadott el 2021. május 26-án.
Ebben az áll, hogy az EMNT választmánya a járványhelyzet miatti közel másfél éves kihagyás után tudott összeülni a s...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. május 27., csütörtök 14:02
Megemlékezést tartottak Nagyváradon Rhédey Lajos szobránál

Születésének 260., halálának 190. évfordulóján hagyományokhoz híven idén is megemlékezést tartott gróf Rhédey Lajos aranysarkantyús vitéz, császári és királyi kamarás, országgyűlési követ, bihari és beregi főispáni helytartó nagyváradi szobránál az Erdély...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. május 22., szombat 22:10
1  2  3  4  5  6  7  8  9