A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Szimpózium drávaszögi és szlavóniai egyesületeink vezetőinek részvételével

A HMDK pélmonostori egyesülete szervezésében drávaszögi és szlavóniai magyar civil szervezetek találkozójára került sor múlt hét szerdán, melynek fő témája a rendezvényszervezés és az önkormányzatokkal való együttműködés volt.
Szervezeteink megfelel...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 24., péntek 13:12
Zajlik Váradon a X. Szent László Napok fesztivál

Nagyváradon június 20-án este hivatalosan is megnyitották a hét végéig tartó Szent László Napok kulturális fesztivált, amelyet tizedik alkalommal szervez meg a helyi Szent László Egyesület a partnereivel együtt.
A színházban tartott nyitógála előtt...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. június 21., kedd 13:47
A közösségépítés jegyében újabb szakcsoportok a HMDK sepsei alapszervezetében

Az idén jubileumot ünneplő énekkar mellett ebben az évben két további szakcsoportot indítottak a HMDK sepsei alapszervezetének a keretei között, az egyik egy hagyományőrző gyermekcsoport, a másik pedig az amatőr festőket fogja egybe.
 
A hétv...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 17., péntek 15:20
Magyar kultúrest Vinkovciban

Szlavóniai és baranyai egyesületeink művészeti csoportjai mutatkoztak be a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület 11. magyar estjén, a szlavóniai város színháztermében szombaton este.
 
Vinkovce városában 2012 óta éve működik a Vinkovcei Magyar Kult...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 17., péntek 15:19
A hősi halált halt haditengerészekre emlékeztek Pulában

 
A hősi halált halt haditengerészek tiszteletére a pulai temetőben 2017-ben állított emléktáblánál alkalmi megemlékezésre került sor június 10-én, amelyen a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének országos elnöksége is részt vett.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 17., péntek 15:19
1  2  3  4  5  6  7  8  9