A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Semjén Zsolt és Potápi Árpád János Budapesten fogadták Jankovics Róbertet, a HMD...

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár hétfőn Budapesten hivatalukban fogadták Jankovics Róbertet, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) újból megválasztott elnökét.
Jankovi...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. július 15., csütörtök 14:36
A Néppárt nem helyesli az erdélyi magyar oktatási intézményekre nehezedő politik...

Egy Nagyváradon ma tartott sajtótájékoztató keretében értékelte az erdélyi magyar középiskolák érettségi eredményeit Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke.
 „Ahogy azt – sajnálatos módon – az el...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. július 12., hétfő 20:18
Szenvedélyesen szerette magyar nemzetét és Egyházát – Végső búcsút vettek Karaff...

Karaffa János 1973. március 11-én született Dunaszerdahelyen keresztény katolikus munkáscsaládban nőtt fel. Kiskora óta ministrált. Alapfokú tanulmányait Dunaszerdahelyen, a középfokút a Duna utcai magyar tannyelvű gimnáziumban folytatta. Előbb a pozso...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. július 9., péntek 10:14
A nemzeti kisebbségek és a média – konferencia Eszéken

A zágrábi Kisebbségi Tanács (KT) és a horvát kormány Emberi Jogi és Kisebbségi Hivatalának szervezésében kedden konferenciára került sor Eszéken, melynek fő témája a nemzeti kisebbségek és a média kapcsolata volt. A rendezvényen többek között Aleksandar T...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. július 9., péntek 10:14
Régiónkat képviselték a vajdahunyadvárbeli borturisztikai kiállításon

Június 24-én került sor Budapesten, a Vajdahunyadvárban a BorÉRT Borturisztikai Konferencia, Kiállítás és Vásárra, melyen régiónkat, valamint a HMDK Gazdakörét a karancsi Szabó pincészet képviselte.
Az idei volt sorrendben a 3. BorÉRT Borturisztika...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. július 9., péntek 10:14
1  2  3  4  5  6  7  8  9