A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


12. Szent László Napok: elrajtolt a „határtalan fesztivál”

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Boldogasszony tenyerén című előadásával rajtolt el hétfőn hivatalosan is a 12. Szent László Napok Nagyváradon, a Határtalan fesztivál mottóval.
Ténylegesen azonban egy szombati és két vasárnapi előrendezvénnyel ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. június 25., kedd 12:14
Autonómiaellenes válasz a román kormánytól

A Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata közölte ma a nyilvánossággal, hogy a román kormány válaszolt a Székely Szabadság Napján elfogadott beadványra. Mint ismert, 2024. március 10-én, a Székely Szabadság Napján a marosvásárhelyi Székely Vértanúk Emlékmű...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. június 19., szerda 20:18
Ismét lesznek Szent László Napok Váradon

IA Szent László Napok sajtóirodája közölte: „Határtalan fesztivál – ezzel a mottóval szervezzük meg idén június 24–30. között a 12. Szent László Napokat Nagyváradon.” A meghirdetett programból kiderül: már június 22-és és 23-án is lesznek előrendezvények....

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. június 18., kedd 18:23
Múzeumok éjszakája Sepsiszentgyörgyön

A nyári napfordulóhoz legközelebb eső szombaton, június 22-én tartják a múzeumok éjszakáját a magyar nyelvterületen, így például Erdély egyes közgyűjteményeiben is. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér és az Er...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. június 17., hétfő 21:39
A háromszéki hagyományos népi mesterségekről

Kinda István Hagyományos népi mesterségek – Háromszéken és Erdővidéken II. című kötetét június 12-én, szerdán 18 órától mutatják be a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla-termében Sepsiszentgyörgyön.
A 2017-ben megjelent azonos című kiadvány első köte...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. június 11., kedd 20:35
1  2  3  4  5  6  7  8  9