A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Megjelent a 2016-os Regnum Marianum Kalendárium
Külhoni civil szervezetek - 2016. január 4., hétfő 06:10

A Pázmaneum Társulás hagyományosan ismét kiadja a Regnum Marianum Kalendáriumot, megalakulása óta immár tizedik alkalommal. A 2016-os esztendőre készített kalendáriumban ismételten több érdekes, színvonalas írás található majd.
A kalendáriumban egyházi és világi szerzők tollaiból találhatók majd írások, de számos vers, ima és híres magyarok gondolata is olvasható a kalendáriumban. Nem hiányozhat a naptárrész sem, amely a felvidéki és magyarországi ünnepeket is jegyzi.

„A 2016-os esztendőre a magyarországi püspökök meghirdették a Szent Márton-évet, amelyhez bizonyosan sokan csatlakoznak a felvidéki magyar katolikusok közül is. Ugyanakkor ebben az évben Széchenyi István emlékévet is tartunk, megemlékezve a „legnagyobb magyarról”, születésének 225. évfordulója alkalmából. Ezen évfordulókra is gondolva került összeállításra az idei Regnum Marianum Kalendárium.
Bízom benne, hogy aki ennek a kiadványnak a gondolatai (elmélkedések, versek, jeles magyar egyházi személyiségek írásai) alapján elmélkedik a magyar szentek és hitvallók életéről, annak hatékony segítséget nyújt majd példájuk követésében!” - olvasható a kalendárium előszavában ThDr. Karaffa János, a Pázmaneum Társulás elnökének gondolatai.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA