A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Kelemen Hunor: az erős képviseletre, erős Erdélyre szavaztam ma
MÁÉRT - 2016. december 11., vasárnap 11:24

„Arra az erős képviseletre, erős Erdélyre szavaztam ma, amelyről az elmúlt hetekben, hónapokban beszéltünk, és egy jobb Romániára. Egy olyan országra, ahol az emberek biztonságban érzik magukat minden tekintetben és egy olyan parlamentre, amely képes lesz az elmúlt évek hibáit korrigálni, és azokat a törvényeket kiigazítani, amelyeket sokan sokféleképpen értelmeztek, de semmiképpen nem a törvényhozó eredeti szándékának megfelelően - különösen akkor, amikor a magyar közösség jogairól van szó: akár az anyanyelvhasználatról, a közösségi szimbólumok használatáról, az ingatlan-visszaszolgáltatásról vagy az oktatásról. Azt remélem, hogy a következő parlamentben lesz erő a jogállamiság alapjait megszilárdítani, és a kisebbségi jogok tekintetében, a megszerzett jogokat megőrizni, bővíteni a következő esztendőben”– nyilatkozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt követően, hogy vasárnap reggel családja körében a Hargita megyei Csíkkarcfalván leadta szavazatát.
A Magyar Polgári Párttal való összefogással kapcsolatban, újságírói kérdésre válaszolva, elmondta: az emberek igényére válaszolva indultak együtt a parlamenti választáson, és bízik abban, hogy az emberek megértették azt az üzenetet, amelyet ők megfogalmaztak, és amelyet közvetíteni próbáltak. Mint mondta, reméli, hogy az elmúlt hetekben mind jelöltjeik, mind a programjuk által fel tudták mutatni, hogy a magyar ügy iránt elkötelezett erős csapat száll harcba a parlamenti választáson.
A magyar választókhoz, kiemelten a fiatal generációhoz megfogalmazott üzenetében a Szövetség elnöke így fogalmazott: ez a szavazás nem a politikusokról szól, hanem róluk, az új generációról, az ő életükről, jövőjükről. „Ma mindenkinek éreznie kell a választás tétjét. Ma nemcsak a fiatalok, hanem mindazok urnához kell járuljanak, akik saját sorsukról maguk akarnak dönteni, és nem akarják hagyni, hogy ezt mások megtegyék helyettük. Ezért kérek mindenkit, hogy menjen ma el és szavazzon!”- nyomatékosított Kelemen Hunor.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA