A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
RMDSZ: a felelősséghez társított arányos bérezés visszaszoríthatja a korrupciót
MÁÉRT - 2017. április 25., kedd 15:11

„Méltányos bérezést kell biztosítani a helyi önkormányzatok vezetőinek, amelyet a tisztség felelősségvállalási szintjéhez kell igazítani. Elfogadhatatlan, hogy a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és alelnökök, akik a helyi önkormányzatokat mint kulcsintézményt vezetnek, kisebb fizetéssel rendelkeznek, mint egy sor közigazgatási alkalmazott. Önkormányzati vezetőink naponta döntenek európai uniós pályázatokról, országos finanszírozású beruházásokról, óriási a munkaköri felelősségük, hisz minden alárendelt intézmény főutalványozójaként felelősséget viselnek. Sajnos, mindez idáig nem tükröződött megfelelően a bérezésükben. A mostani döntéssel a parlament segíthet abban, hogy a fizetések felzárkóztatásával a korrupció mint kísértés visszaszoruljon. A méltányos bérezések megteremtése kiemelten fontos kell legyen azok számára, akik felelősséget vállalnak közösségeinkért, akiket bármikor lecsukhatnak és meghurcolhatnak, mint láttuk, legtöbbször ártatlanul. A képviselőház ma az egységes bértábla elfogadásáig megoldást talált erre a problémára” – mutatott rá Szabó Ödön, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese azt követően, hogy a parlament alsóháza döntéshozó fórumként megszavazta azt a módosítást, amely 30 százalékos fizetésemelést ír elő a helyi önkormányzatok vezetőinek, de azon személyeknek is, akik 24 órából 24-et készenlétben állnak különböző közbiztonsági feladatok ellátásáért.
Szabó Ödön emlékeztetett arra is, hogy az RMDSZ több ízben is kezdeményezte az igazságtalan helyzet megoldását, és módosító-javaslatokat fogalmazott meg ez irányba. A mostani döntés előterjesztésénél is jelen voltak a Szövetség képviselői: „a közigazgatási rendszerben tapasztalt fizetésbeli aránytalanságokat mielőbb rendezni kellett, hiszen mint minden közintézményben, létezik egy hierarchia, amelynek a fizetésben is tükröződnie kell, és e bérezési rendszer figyelembe kell vegye a felelősségvállalást.”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA